Cumhurbaşkanı Moldova’ya yaptığı resmi ziyaret sırasında köpek tarafından ısırıldı

Avusturya Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen Moldova’ya yaptığı resmi ziyaret sırasında mevkidaşı Maia Sandu’nun köpeği tarafından ısırıldı. Olay videoya çekildi ve sosyal paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Moldova’ya yaptığı resmi ziyaret sırasında köpek tarafından ısırıldı

Federal Cumhurbaşkanı’nın Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu’nun köpeğiyle karşılaşması cuma günü sosyal medyada heyecan yarattı. Alexander Van der Bellen perşembe günü Sandu’yu konutunda ziyaret ettiğinde, mevkidaşının kendisinin de bir köpek sahibi olduğunu çok iyi bildiği için yanında köpeği de vardı.

Van der Bellen köpek ısırığı heyecanına sakin bir tepki verdi

Van der Bellen köpeği okşamaya çalıştığında, köpek kısa bir süre tersledi. Federal Başkan sakin bir şekilde tepki verdi ve konuyu mizahla ele aldı. Sandu hemen evcil hayvanı için özür diledi.

Moldova TV kanalı TVR, Moldova Cumhurbaşkanlığı ofisini kızdıran ve hemen sosyal medyaya düşen bu sahneyi filme aldı.

Van der Bellen’in basın sözcüsü Inge Hausbichler cuma günü, “küçük yara hızlı bir şekilde alçı ile tedavi edildi. Federal Başkanın durumu iyi” açıklamasında bulundu.

Van der Bellen olaya bir video ile tepki gösterdi

Cuma günü öğleden sonra Van der Bellen nihayet X (Twitter) üzerinden yayınladığı bir video ile duruma açıklık getirdi. Köpeğin etraftaki tüm insanlar yüzünden gergin olduğunu söyleyen cumhurbaşkanı, “ama önemli bir şey değildi. Daha da önemlisi, Cumhurbaşkanı Sandu, Başbakan, Parlamento Başkanı ve Moldova’daki birçok girişimciyle yaptığım görüşmeler çok iyiydi. Moldova Cumhuriyeti’nin geleceği daha büyük ve ortak bir Avrupa’da yatıyor. Ziyaretimin son gününde Cumhurbaşkanı Maia Sandu’ya Codrut için küçük bir oyuncak da verdim. İyi bir dostluğa!” diye konuştu. | ©DerVirgül

Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 17.11.2023
Düzenleme: 17.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.