Dikkat | “Hesabınızdan sistem hatası nedeniyle iki kez ödenme yapıldı”

Avusturya’da yeni bir dolandırıcılık yönteminin profesyonel yapıldığı konusunda uyaran Arbeiterkammer, buna karşı alınacak önlemler konusunda bilgi verdi.

Dikkat | “Hesabınızdan sistem hatası nedeniyle iki kez ödenme yapıldı”

İşçi Odası [AK], federal hükümet adına yapılan sahte haberler ve mesajlara karşı uyarıda bulunuyor. Bu, dolandırıcıların hassas verileri elde etmek için kullandığı yeni bir dolandırıcılık yöntemidir.

Şu anda dolaşımda olan kimlik avı e-postaları genellikle şöyle başlıyor: “Hesabınızdaki son bakiye, bir sistem hatası nedeniyle iki kez ödendi. Geri ödemeyi almak için lütfen bir başvuru formu doldurun.” Kulağa makul gibi görünen bir e-posta, ancak hassas verileri iletmek için yapılan bir hileden başka bir şey değildir.

Kimlik avı e-postalarıyla baş etmeye yönelik ipuçları

AK tüketici koruma uzmanı Judith Palme uyarıyor ve ipuçları veriyor.

Göndereni kontrol edin: Dolandırıcılar genellikle tanınmış bir şirket gibi davranırlar. Mesajın sözde şirketten geldiğini doğrulamak için gönderenin adresine ve gönderenin adına bakın.
Gizli verileri ifşa etmeyin: Şifreler veya TAN’lar gibi verileri e-posta, SMS veya telefon yoluyla iletmeyin. Sözde şirket web sitelerine bile verilerinizi dikkatsizce girmemelisiniz. Öncelikle gerçek bir sitede olup olmadığınızı kontrol edin.

Mesajın içeriğini sorgulayın: Bir dakikanızı ayırın ve mesajın içeriğinin anlamlı olup olmadığını düşünün. Emin değilseniz, söz konusu şirkete mesajın onlardan gelip gelmediğini sorun. |© DerVirgül

Yayınlama: 12.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.