Dışişleri Bakanlığı tüm Avusturyalıları ülkeyi terk etmeye çağırdı

Avusturya Dışişleri Bakanlığı cuma günü tüm Avusturyalıları ülkeyi terk etmeye çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı tüm Avusturyalıları ülkeyi terk etmeye çağırdı

Dışişleri Bakanlığı (BMEIA) Cuma günü yaptığı açıklamada, “Özellikle önümüzdeki günlerde bölgedeki mevcut gergin durum nedeniyle riskte artış beklenebilir” dedi.

İsrail “önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde” bir saldırı bekliyor.

İran’da kalan Avusturyalıların özellikle dikkatli olmaları ve ülkeyi olabildiğince çabuk terk etmeleri isteniyor. Irak ve Lübnan da dahil olmak üzere güvenlik düzeyi 6 seyahat uyarısı geçerlidir.

Arka planda, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’daki İran büyükelçiliği binasına düzenlediği ve aralarında Devrim Muhafızları subaylarının da bulunduğu çok sayıda kişinin öldüğü şüpheli bir hava saldırısı yer alıyor. İran daha sonra tekrar misilleme yapmakla tehdit etti. Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi, saldırının “cevapsız kalmayacağını” söyledi.

Buna ek olarak Avusturyalılar için, özellikle de Avusturya-İran çifte vatandaşları için, yakın geçmişte çok sayıda yabancı uyruklu kişinin başına geldiği gibi, keyfi olarak tutuklanma, sorguya çekilme ve/veya uzun hapis cezalarına çarptırılma riski bulunmaktadır.

Avusturya’nın burada diplomatik açıdan ancak biraz yardımcı olabileceği belirtiliyor: BMEIA’nın bilgisine göre, “Bu noktada Dışişleri Bakanlığı ve Tahran’daki Avusturya Büyükelçiliği’nin konsolosluk seçeneklerinin ciddi şekilde sınırlı olduğunu bu noktada açıkça belirtmek gerekir.”

İsrail’e kısmi seyahat uyarısı

Hamas’a karşı yürütülen savaş nedeniyle İsrail’e de kısmi seyahat uyarısı var (güvenlik seviyesi 5). Özellikle Gazze Şeridi ve çevresi ile Lübnan ve Suriye sınırı boyunca.

“İsrail’deki Avusturyalılara İsrail yetkililerinin talimatlarını takip etmeleri, haberleri takip etmeleri ve henüz yapmamışlarsa Tel Aviv’deki büyükelçiliğe rapor vermeleri veya Dışişleri Bakanlığı’na seyahat için kaydolmaları şiddetle tavsiye ediliyor.”| ©DerVirgül

Yayınlama: 12.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.