Domuz eti yemeyen insanlar teröre eğilimli oluyorlar” ifadesine SÖZ Partisinden tepki

Domuz eti yemeyen insanlar teröre eğilimli oluyorlar” ifadesine SÖZ Partisinden tepki

Avusturya’nın Graz şehrinin Lend semtinde göçmen çocuklarının yoğun olduğu bir okulda sarf edilen skandal sözlerin videosunu, ilk olarak Der Virgül yayınlamıştı.

Videoda, Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] Federal Meclis Üyesi Markus Leinfellner, yakın zamanda AB seçimleriyle ilgili bir okul tartışmasında birçok göçmen öğrencinin önünde her açıdan kabul edilemez bir açıklama yaptı. Esas olarak domuz eti yemeyen insanların teröre eğilimli olduğunu iddia etti.

| Markus Leinfellner’in konuşması: 

SÖZ partisi, FPÖ’lü siyasetçinin ‘domuz açıklamasını’ kınadı

APA/OTS’de bu sabah yayımlanan Almanca açıklamada SÖZ Partisi, FPÖ Federal Meclis Üyesi Markus Leinfellner’in yaptığı ırkçı açıklamaları şiddetle kınıyoruz diyerek, “Domuz eti tüketmemenin insanları intihar saldırılarına karşı daha az savunmasız hale getireceği iddiası sadece aptalca değil, aynı zamanda son derece ırkçı ve bölücüdür” ifadesi kullanıldı.

SÖZ Partisi, olayla ilgili bir açıklamayı sorumlu makamlara sunacağını açıkladı ve Leinfellner hakkında derhal cezai işlem başlatılmasını talep etti.

SÖZ Başkanı Hakan Gördü, “FPÖ’yü, Leinfellner’i derhal tüm siyasi makamlarından uzaklaştırmaya ve onun açıklamalarıyla açıkça arasına mesafe koymaya çağırıyoruz. Bu tür ajitasyonun toplumumuzda yeri olmamalıdır” diye vurguladı.

Gördü, “Bu açıklama yalnızca Müslüman ve Yahudi Ortodoks topluluklarına yönelik bir saldırı değil, aynı zamanda Avusturya’yı çeşitlilik içeren bir toplum haline getiren değerlere de bir saldırıdır. Tüm siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını ırkçı kışkırtmaya karşı birlikte çalışmaya ve saygılı bir arada yaşamayı savunmaya çağırıyoruz” diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 17.05.2024
Düzenleme: 17.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.