Fotoğrafsız 84.000 e-kart artık engellendi

Fotoğrafsız e-kartlar 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren engellenmiştir.

Fotoğrafsız 84.000 e-kart artık engellendi

Sosyal Sigorta Kurumları Konferansı Başkanı Peter Lehner Pazartesi günü yaptığı açıklamada yaklaşık 84.000 sigortalının bu durumdan etkilendiğini duyurdu. Lehner yaptığı basın açıklamasında “Sigortalıların yüzde 99.1’i halihazırda mevcut e-kartlarına sahip” dedi. Bununla birlikte, tüm sigortalılar için bakımın garanti edildiğini vurguladı.

Fotoğrafı olmayan 84,000 süresi dolmuş e-kart artık bloke edildi

“Tıbbi hizmetlerden yararlanmak elbette kısıtlama olmaksızın hala mümkün. Sigortalı kişinin, ilk fotoğraf talebinden itibaren (örneğin bir doktor ziyareti sırasında) bir fotoğraf kayıt merkezine başvurmak için 150 günü vardır” dedi. Sosyal sigorta kurumu APA’nın sorusu üzerine, 150 günlük geçiş döneminden sonra doktor ziyaretleri için elektronik bir e-kart değiştirme belgesinin gerekli olduğunu ve bunun için ilgili sağlık sigortası kurumuna başvurulması gerektiğini söyledi. Fotoğraflı kayıt merkezleri https://go.apa.at/doYrKHH0 adresindeki chipkarte.at portalında bulunabilir.

“Değişim dikkatle planlandı ve uygulandı”

150 günlük geçiş sürecinde e-reçeteler 12 haneli reçete kodu, QR kodu ya da eczaneden alınacak çıktı ile karşılanmalıdır, zira e-reçeteler bloke edilmiş bir e-kart ile karşılanamaz.

Fotoğraflı e-kartlar 2019 yılında Ulusal Konsey tarafından onaylanmıştır

Fotoğraflı yeni e-kartların Şubat 2019’da Ulusal Konsey tarafından onaylandığını hatırlatarak uzun teslim süresine atıfta bulundu. Başkan, “Bunlar daha fazla güvenlik sunuyor, kötüye kullanımı zorlaştırıyor ve doktorların kimlik tespitine yardımcı oluyor” dedi. “Geçtiğimiz dört yıl içinde yaklaşık 7 milyon fotoğraflı e-kartın yanı sıra yasal muafiyet uygulanan kişiler için 700.000’den fazla fotoğrafsız e-kart düzenlendi. Bu da 7.7 milyondan fazla kişinin temassız olarak da kullanılabilen NFC özellikli bir e-karta sahip olduğu anlamına geliyor” dedi. |© DerVirgül

Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.