FPÖ ilk kez birinci, ÖVP ve SPÖ ikinci sıra için mücadele ediyor

FPÖ ilk kez birinci, ÖVP ve SPÖ ikinci sıra için mücadele ediyor

İlk trend tahminine göre FPÖ yüzde 27’ye geliyor. ÖVP ve SPÖ ikincilik için başa baş yarışıyor. Yeşiller ve Neos başa baş.

Pazar günü yapılan AB seçimleri muhtemelen FPÖ’ye beklenen zaferi getirdi. İlk sandık sonuçlarına göre Özgürlük Partisi’nin yüzde 27 oyla ilk sırayı alması muhtemel. İkincilik yarışı tamamen açık: ÖVP tahminini yüzde 23,5, SPÖ ise yüzde 23 olarak görüyor. Yeşiller ve Neos yüzde 10,5’er payla başa baş durumda.

Tahminde gösterilen yüzde 3’lük oranla KPÖ’nün girişi teorik olarak hala mümkün, ancak DNA’nın 2,5’luk girişi muhtemelen artık mümkün değil. Anketlere dayanan tahminde yüzde 2,5 puanlık bir dalgalanma aralığı bulunuyor.

Gelecekte 6 sandalyeye sahip olan FPÖ’nün Avrupa Parlamentosu’nda SPÖ ve ÖVP’den bir milletvekili daha fazla olması bekleniyor

26 Mayıs 2019’da yapılan bir önceki seçimde ÖVP yüzde 34,55’lik rekor bir oy oranıyla ilk sırada yer alırken, onu yüzde 23,89 ile SPÖ ve FPÖ (17,20) geride bırakmıştı. O dönemde Yeşiller yüzde 14,08 ile dördüncü sırada yer alırken, yüzde 8,44 ile NEOS’un önünde, KPÖ ise yüzde 0,80 ile yer aldı.

Mevcut trend tahminine göre FPÖ, milletvekili sayısında da önde: Gelecekte altı sandalyeye sahip olan Özgürlük Partisi, Avrupa Parlamentosu’nda, her biri beşer sandalyeye sahip olan SPÖ ve ÖVP’den bir fazla milletvekiline sahip olacak. Yeşiller ve NEOS gelecekte ikişer sandalyeye sahip olacak. KPÖ AB Parlamentosu’na girseydi, FPÖ’nün altı yerine yalnızca beş sandalyesi olacak.

Trend tahmininin anket verilerine dayandığı ve bu nedenle halihazırda sayılmış sonuçlara dayanan tahminler kadar doğruluk sağlayamayacağı unutulmamalıdır. Seçim sonuçlarının saat 23.00’ten sonra açıklanması öncesinde bir güncelleme olup olmayacağı henüz belli değil.| ©DerVirgül

Yayınlama: 09.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.