Göçmenlere ırkçı davranışa karşı çıkan iki Avusturyalı trenden indirildi

Avusturya Federal Demir Yolları’na [ÖBB] ait trende çalışan kondüktör, göçmen kökenli kişilere ırkçı hakaretlerde bulunduğu söyleniyor. ÖBB özür diledi…

Göçmenlere ırkçı davranışa karşı çıkan iki Avusturyalı trenden indirildi

Viyana – Linz seferi yapan Railjet trenindeki kondüktör çarşamba gecesi sığınmacılara ve göçmen kökenli kişilere ırkçı hakaretlerde bulunduğu söyleniyor.

Durumu sakinleştirmek isteyen Viyana’da sağlık görevlisi olarak çalışan iki kişi, ÖBB çalışanının talebi üzerine St. Pölten istasyonunda polis tarafından trenden indirildi. İki adamın ifadesine göre, tren görevlisi yüksek sesle göçmenlere küfretti.

Edinilen bilgilere göre, Viyana profesyonel kurtarma hizmetinin bir çalışanı da arabuluculuk yapmak için müdahale etmek istedi, ancak öfkeli ÖBB kondüktörü sakinleştiremedi. Kondüktör, müdahale edenleri trenden atmakla tehdit etti.

Etkilenenlerden biri ORF’ye şunları söyledi: “Boktan sığınmacılar, hepiniz dışarı atılmalısınız, hepinizden nefret ediyorum ve daha bir sürü yabancı düşmanı hakaretler söyledi.”

Tren görevlisi yabancılara hakaret ederken genellikle çok saldırgan davranıyordu. Görgü tanıkları, bu nedenle kondüktörden ölçülü davranmasını istedi.

Sağlık görevlisi kondüktörün numarasını istediğinde kondüktör tehdidini yerine getirdi ve Polis alarma geçirildi.

Yolcular trenden indirildi

Daha sonra St. Pölten’de iki polis memuru trene bindi ve iki cesur tanığın treni terk etmesini istedi. ORF’ye göre diğer yolcular ve hatta ÖBB güvenlik personeli bunu protesto etti ancak sonuç alınamadı. Irkçı davranış sergileyen ÖBB çalışanına karşı geldikleri için trenden indirildiler.

ÖBB yaşananlar nedeniyle yolculardan özür diledi ve sonuç sözü verdi

ÖBB, “yolculuk sırasında yaşadıkları deneyimlerden dolayı etkilenen yolculardan” özür diledi ve tazminat olarak onlara bir kupon teklif etti.

Tren görevlisinin iddia edilen ırkçı davranışıyla ilgili olarak ÖBB genel olarak şunu belirtiyor: “Tüm çalışanlarımızdan eşit şartlarda dostane ve yetkin muamele bekliyoruz.

Yazılı açıklamada, yolcunun uyruğu, ten rengi, cinsiyeti veya kökeni rol oynamamalıdır” denildi.

Her olay detaylı olarak inceleniyor ve “kişinin özlük dosyasına da kaydediliyor.” İlk adım, atölye çalışmaları ve eğitimlerin yanı sıra diğer çalışanların bilinçlendirme önlemlerine odaklanmaktır.

ÖBB, şikayetlerin tekrarlanması halinde “disiplin tedbirleri uygulanacaktır. Bu, iş ilişkisinin sona ermesine yol açabilir” dedi. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 24.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.