Hafta sonunda trafik sıkışıklığı sizi bekliyor

Uzun hafta sonu Avusturya yollarında yoğun trafiğe yol açması bekleniyor. Sizin için trafik sıkışıklığı yaşanan noktalara genel bir bakış hazırladık.

Hafta sonunda trafik sıkışıklığı sizi bekliyor

Önümüzdeki hafta sonu, perşembe günkü Corpus Christi tatili nedeniyle birçok kişi uzun bir hafta sonu bekliyor. ÖAMTC, gezi ve seyahat trafiğinin canlı olacağını ve bazı bölgelerde trafik sıkışıklığı yaşanacağını tahmin ediyor.

Uzun hafta sonu otoyollarda yoğun seyahat dalgası getiriyor

Çarşamba günü birçok yolcu bayram öncesi öğleden sonra ve akşam saatlerinde kısa tatillerine başlayacaktır. Kulübe göre bu nedenle şehirlerden gelen ana yollarda yoğun trafik ve tıkanıklık beklenebilir.

Cuma günü, özellikle öğleden sonra erken saatlerden itibaren, birçok kişi yerel rekreasyon alanlarına veya kısa tatillere doğru yola çıkacaktır. İyi havalarda Salzkammergut’ta, Karintiya gölleri çevresinde ve Wachau’da da trafik yavaş olacaktır. Nova Rock Festivali ve Erzbergrodeo yolunda da yoğun trafik sıkışıklığı bekleniyor.

Trafik sıkışıklığı noktalarına genel bakış

ÖAMTC’ye göre hafta sonunda, kısa tatilcilerin dönüş yolculuğunun yanı sıra, Adriyatik Denizi’nden Avusturya üzerinden Almanya’ya doğru gelen transit güzergahlardaki turist trafiği de kendini hissettirecek. Ne de olsa iki haftalık Whitsun tatili Bavyera ve Baden-Württemberg’de sona eriyor.

Özellikle aşağıdaki güzergahlarda zaman zaman ve yer yer trafik sıkışıklıkları beklenmektedir:

• A1, batı otoyolu, Walserberg sınır kapısı
• A4, Doğu otoyolu, Bruck an der Leitha-Ost şantiyesi – Bruckneudorf kavşağı, Nickelsdorf
• A8, Innkreis otoyolu, Suben sınır kapısı
• A9, Pyhrn otoyolu, Bosruck ve Gleinalm tünelleri, St Pankraz – Windischgarsten ve Inzersdorf – Klaus şantiyeleri, Treglwang ve Rottenmann, Spielfeld sınır karakolu
• A10, Tauern otoyolu, özellikle Salzburg bölgesi ve Werfen tünel grubu
• A11, Karawanken otoyolu, Karawanken tünelinden önce
• A12, Inntal otoyolu, Kufstein sınır noktası, iki yönlü trafik bölgesi Wörgl, büyük Innsbruck bölgesi
• A13, Brenner otoyolu, Innsbruck bölgesi, Schönberg gişeleri, Luegbrücke şantiyesi
• A22 (İtalya), Brenner otoyolu, Sterzing gişesi
• B179, Fernpass yolu, Bavyera’daki Füssen ile Nassereith arasında

Girişte Karawankent Tüneli (A11), Spielfeld (A9) ve Nickelsdorf (A4) önündeki sınırlarda ve çıkışta Walserberg (A1) ve Kufstein/Kiefersfelden (A12) sınırlarında bekleme süreleri olabilir.

Tirol’de eyalet yollarında sürüş yasakları

Innsbruck, Innsbruck Land, Kufstein ve Reutte bölgelerinde, 08 Haziran Perşembe günü ve 10 Haziran Cumartesi ve 11 Haziran Pazar günleri 07:00 – 19:00 saatleri arasında bazı eyalet yollarında yolcular için sürüş yasakları uygulanacaktır. Bunun amacı, transit güzergahlarda uzun süreli trafik sıkışıklığı yaşanması halinde kaçış trafiği nedeniyle yerel caddelerin tıkanmasını önlemektir. ÖAMTC, önlemlerin motosikletler için de geçerli olduğunu bildirdi.

Yukarı Avusturya’da Inzersdorf – Klaus ve St. Pankraz – Windischgarsten arasındaki Pyhrn otoyolunda (A9) ve Steiermark’ta Peggau-Deutschfeistritz kavşağı ile Übelbach arasındaki yol çalışması alanlarında trafik akışı bozulabilir. Michael kavşağı civarında da gecikmeler beklenmektedir. Etkinlik alanında ziyaretçiler, park biletlerini aldıktan sonra servis otobüslerinin bekleyeceği park alanlarına yönlendirilecektir.|©DerVirgül

 

Yayınlama: 07.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.