İçişleri Bakanı | Avusturya’da terör tehdidi hâlâ yüksek!

İçişleri Bakanı Gerhard Karner’e göre Avusturya’da terör tehdidi hâlâ yüksek. Bu nedenle Paskalya günlerinde daha fazla polis görevlendiriliyor. Özellikle Paskalya pazarları ve Paskalya fuarları polis tarafından daha yakından izlenecek.

İçişleri Bakanı | Avusturya’da terör tehdidi hâlâ yüksek!

İçişleri Bakanlığı’nın Cumartesi günü yaptığı duyuruya göre önümüzdeki günlerde üniformalı ve sivil polislerden oluşan daha büyük birlik kamu alanında görev alacak. Ancak şu anda spesifik bir tehdide dair herhangi bir belirti bulunmuyor.

Terörizm ve aşırıcılık riski “yüksek”

Devlet Güvenlik ve İstihbarat Müdürlüğü, İslamcı aşırıcılık ve terörizmle ilgili risk düzeyini “yüksek” olarak değerlendirmeye devam ediyor. Bu ikinci en yüksek seviyedir. Her ne kadar “şu anda belirli bir tehdide dair bir kanıt bulunmasa da” Paskalya kutlamaları ve Paskalya pazarları “insanların kamusal alanlarda toplanmasıyla birlikte yüksek bir Hıristiyan bayramının simgeleridir” denilerek, hedef olma riskinden bahsedildi.

Federal Polis Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “tüm katılımcılar için güvenli bir süreç sağlamak amacıyla” özel koruyucu önlemler talimatı verdiği belirtildi. Bu aynı zamanda 22-30 Nisan tarihleri arasındaki Yahudi Fısıh Bayramı için de geçerlidir dendi.

İçişleri Bakanı Karner, “Polis, Avusturyalıların güvenliğini sağlamak için 24 saat çalışıyor ve Paskalya’da da görevlendiriliyor. Paskalya pazarları ve Paskalya kutlamaları için mümkün olan en iyi korumayı sağlamak için her şey yapılıyor” dedi.

Polis, Viyana şehir merkezine saldırı planı nedeniyle Noel’den kısa bir süre önce güvenlik önlemlerini artırmış ve Noel pazarlarına ve kilise ayinlerine saldırı planları konusunda uyarıda bulunmuştu. Noel tatili sırasında Aziz Stephen Katedrali seçkin polis memurları tarafından korunuyordu.| ©DerVirgül

Yayınlama: 23.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.