Kilitlenme! | Karar Haftası

31 Ekim’de, hükümet “kısmen kilitleme” kararı aldı. Son derece artan korona enfeksiyonlarını kontrol altına almak için 3 Kasım’dan beri Avusturya’da daha ‘katı’ korona kuralları yürürlükte. Ancak: Korona sayıları hala yüksek!

Kilitlenme! | Karar Haftası

Kendi özel yaşam alanınızdan 20:00 ile 06:00 saatleri arasında çıkmanız sadece birkaç istisna dışında yasaklandı. 

Kapalı kamusal alanlardaki toplantılarda bir metrelik fiziki mesafeyi korumalı ve yüz maskesi takmalısınız.

Gastronomide sadece hazır yemek endüstrisinin yalnızca sipariş üzerine yiyecek dağıtmasına verildi Publar, barlar ve gece mekanları tamamen kapandı. 

Aynı şekilde, otel ve konaklama sağlayıcıları, iş seyahatinde olanlar hariç, temas sporları dahil olmak üzere etkinlikler yasaklandı. Fitness stüdyoları, kapalı yüzme havuzları, müzeler, sinemalar ve hayvanat bahçeleri gibi dinlence tesislerine girmek de yasak. 
Üniversiteler uzaktan eğitimde faaliyet göstermektedir. 

Ancak: Korona sayıları hala yüksek! 

Sadece çarşamba günü Avusturya’da 7.514 yeni korona vakası ve 65 ölüm kaydedildi.

Karar Haftası

Bu hafta “karar haftası” olarak kabul ediliyor, çünkü “kilitlenme” ile alınan önlemler hastalık oranlarına olumlu şekilde yansıması umut ediliyor-du.

Hükümet, bu olmazsa “yeniden düzenleme” yapacağını çoktan duyurdu. 

Ve: Sağlık sistemi sınırlarını aşmamak ve hastanelerin kapasite sınırlarını zorlamamak için en geç cuma günü yeni bir kısıtlama yapılması bekleniyor. 

Somut Bir İfadeyle: Her Şey Yeniden Tam Bir Kilitlenme Noktasına Geldi

Öyleyse yakın gelecekte Avusturya’da ne beklenebilir veya ne beklemeliyiz? 

Yanıt: İlk kilitlemede yaşadığımız gibi bir durumla karşı karşıya kalabiliriz.

1 Sokağa Çıkma Yasağı 

20:00 ile 06:00 çıkış kısıtlaması yerine, sokağa çıkma yasağının tamamı ilk kilitlemede olduğu gibi geri gelebilir.
Kural, insanların sadece işe gittiklerinde veya yiyecek alışverişi yapmaya ihtiyaç duyduklarında evi terk etmeleriydi. 
Sokağa çıkmanın bir başka nedeni de işlerini kendi başlarına yapamayan diğer insanlara yardım etmekti. 
Yürüyüşe çıkmak istiyorsanız, bunu tek başınıza veya sadece birlikte yaşadığınız insanlarla yapabilirsiniz. Korona krizinde köpeğinizi gezdirmeye de izin veriliyor. 

2 Okul Kapanışları

Bunu da zaten yaptık ve şu anda yoğun bir siyasi tartışma altında. Korona enfeksiyon sayıları neredeyse yüksek olduğu sürece, tüm okulların tamamen kapatılmasının hala masanın dışında olmadığı söyleniyor, “mutlak son önlem” olsa bile son zamanlarda söylendi. Ebeveynler için dersler ve evde bakım yoluyla bariz bakım sorunlarına ek olarak, kapatmadan muzdarip olanların ağırlıklı olarak çocuklar olduğu, son zamanlarda önlemlerin eleştirisinde söylendi.

3 Ticari Kapanma

Mart ayında olduğu gibi, süpermarketler dışındaki mağazalar ve alışveriş merkezlerinin tamamen kapanması gerekebilir. İkincisi, katı kişisel sınırlar ve daha sonra bir alışveriş sepeti kullanma zorunluluğu uygulanır. O dönemde açıklanan kilitleme önlemleri, başlangıçta süpermarketler önünde müşterilerin uzun kuyruklar oluşturmasına yol açmıştı. Tuvalet kağıdı, makarna, un ve dezenfektanlar saatler içerinden raflarda tükenmişti.

4 Sınır Kontrolleri

Sıkı sınır kontrolleri ilkbahardaki gibi tekrar gelirse, Avusturya’ya girerken tekrar büyük trafik sıkışıklığı kaçınılmaz olacaktır. Yolcular otoyolda sıra bekleyerek tam bir gün geçirdiler. Artık negatif PCR testi sonucundan bağımsız olarak tekrar temas formları ve ateş ölçümleri bekleyebilirsiniz.

5 Ev Ofisi

Mümkün olduğunda, ev ofisi etkinleştirmek için tavsiye zaten mevcuttur – bu artık haklı durumlarda genel bir ev ofis düzenlemesi ile sonuçlanabilir. Mümkün olmadığında, genel maske gereksinimi gibi önlemler getirilebilir minimum mesafeye uyum sağlanır.

6  Ziyaret Yasakları

Arkadaşları, akrabaları ve tanıdıkları eğlence için ziyaret etmek “Kilitleme” ile zaten yasaklanmıştır, ancak artık genel ziyaretçi yasakları da olabilir – örneğin yaşlılar, huzurevleri ve hastanelerde. 
Sebep: Özellikle savunmasız bir grup olarak, yaşlıları ve hastaları enfeksiyondan korumak için her şey yapılacaktır.

7 Çalışma Saatlerinin Uzatılması

Hizmetlerini yapan memurlar, diğer şeylerin yanı sıra bakım tesislerini rahatlatmak için daha uzun süre görevlendirilebilir. 
Silahlı kuvvetler söz konusu olduğunda ise askere alınanların teskere süresi uzatılabilir. |virgül 

© Bild: virgül

Yayınlama: 11.11.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.