Kişi başına ortalama tatil bütçesi 1.062 Euro

Kişi başına ortalama tatil bütçesi 1.062 Euro

Avusturya nüfusu bu yıl yeniden daha fazla seyahat etmeyi planlıyor. ÖAMTC tarafından yapılan bir anket, Avusturyalıların yüzde 95’inin kesinlikle tatile gitmeyi planladığını gösterdi; bu rekor bir rakam.

Yüzde 40’ı zaten Nisan ayında seyahat rezervasyonu yaptırdı. Ancak yüzde 62’sinin harcamaları konusunda dikkatli olması ve konaklama, kamu hizmetleri veya tatillerinin süresi konusunda tasarruf yapmayı planlaması gerekiyor. Kişi başına ortalama tatil bütçesi 2023’e göre değişmeyerek 1.062 Euro’dur.

Seyahat etme isteği özellikle 30 yaş altı kişilerde yüksek

Her zamanki gibi yurt dışına çıkanlar çoğunlukla 30 yaşın altındaki kişiler olurken, Avusturya’daki tatiller özellikle 50 ila 59 yaş arasındakiler arasında popüler. Toplamda ankete katılanların yüzde 70’i sınırı geçmeyi planlıyor, yarısı da Avusturya’da tatil yapmayı planlıyor.

Birçok insanın tatilde tasarruf etmesi gerekiyor

En önemli tatil destinasyonlarında da fark edilen fiyat artışları nedeniyle pek çok kişi tasarruf yapmak zorunda kalıyor. Etkilenenlerin yaklaşık üçte biri bu nedenle daha ucuz konaklamayı tercih etmek, tesis masraflarını kısmak veya tatillerini kısaltmak istiyor. Yaklaşık dörtte biri sezon dışından kaçınmak veya son dakika indirimlerinden yararlanmak istiyor.

ÖAMTC uzmanı Yvette Polasek, “Yüzde 55’i otelde kalmak istiyor; bu, önceki yıla göre yüzde on daha az. İnsanlar tatil yerlerinde, örneğin restoran ziyaretlerinde veya gezilere çıkarken, cüzdanlarına daha fazla dikkat ediyor” diye yazıyor veriler hakkında. Deniz en büyük çekiciliğe sahiptir. Arkasında şehirler ve ardından dağlar geliyor.

Avusturyalılar için en popüler seyahat destinasyonları değişmedi

İtalya, Hırvatistan, Yunanistan, İspanya ve Almanya yine en çok rağbet gören tatil destinasyonları oldu. Bunlar geçen yılkiyle aynı ilk 5 varış ülkesi; Almanya üçüncü sıradan beşinci sıraya geriliyor ve Hırvatistan neredeyse İtalya kadar popüler. Türkiye ise AB dışında en popüler ülke olarak onu takip ediyor. Uzun mesafeli yolculuk yüzde 8 olarak hedefleniyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 03.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.