Kurz | “2015 Gibi Bir Durum Asla Tekrarlanmamalıdır’’

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Ankara’nın “sığınmacıları durdurmayacağız” açıklama sonrası, göçmenlere ‘’gel dercesine el sallamayacağız’’ dedi.

Kurz | “2015 Gibi Bir Durum Asla Tekrarlanmamalıdır’’

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz (ÖVP), Türk-Yunan sınırındaki güvencesiz mülteci durumu vesilesiyle AB’nin dış sınır korumasını istedi. “2015 gibi bir durum asla tekrarlanmamalıdır’’ dedi. 

Kurz, ‘’Hedefimiz AB’nin dış sınırlarını düzgün bir şekilde korumak, orada yasadışı göçmenleri durdurmak ve gel dercesine el sallamayı bırakmak olmalı ”dedi. 

Öte yandan, İçişleri Bakanı Nehammer (ÖVP) Cuma günü yaptığı açıklmada, Avusturya sınırlarını polis memurlarıyla desteklemeye hazır olduklarını kaydetti. 

Nehammer (ÖVP), “AB’deki ve Batı Balkanlar güzergahındaki ortaklarımızla sürekli temas halindeyiz. AB’nin dış sınırlarının korunması başarısız olursa, Avusturya sınırlarını koruyacaktır ”dedi. 

Ne Olmuştu? 

Erdoğan: “AB’ye giden kapılar açık” 

Türkiye binlerce mülteciye AB sınırını aştığını söyledi.  

Türkiye’ye göre; Türkiye’nin kapıları açtığını duyurmasından sonra, o zamandan bu yana, Türkiye’den 18.000 mültecinin AB’ye geçti.  

Cumartesi gününe kadar 30.000 kişi olabilir.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB sözlerini yerine getirmedi, diye eleştirerek, Türkiye bu kadar mülteciye bakamaz dedi.  

Türkiye şimdiden Suriye’den 3,6 milyondan fazla mülteci kabul etti. 2016 yılında AB ile yapılan bir mülteci anlaşması, Türkiye’nin göçmenlerin AB’ye girmesini engellediğini öngörüyor.

Buna karşılık Ankara mali destek sağlıyordu.  

Yunanistan: Sınırı geçmek isteyen 4 bin sığınmacıyı durdurduk 

Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacıları durdurmayacağı yönündeki mesajının ardından Yunanistan sınırında yoğunluk yaşanması üzerine Atina hükümeti önlemleri artırdı. 

Ankara hükümetinin açıklaması sonrası Avrupa’ya geçmek isteyen binlerce kişi sınıra yönelirken, sınırı geçmek isteyen sığınmacılar ve Yunan polisi arasında gerginlik yaşandı.

Dün sınır geçişlerine kapatılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda polis sığınmacı gruplarına karşı göz yaşartıcı gaz kullandı.|virgül 

Yayınlama: 29.02.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.