NASA’nın salı günü fırlatacağı iklim uydusu için Avusturya teknoloji tedarik ediyor

Okyanusların durumu ve havanın kalitesi yakın gelecekte NASA’nın yeni iklim uydusu “PACE” tarafından analiz edilecek. Viyana’dan Beyond Gravity Austria NASA iklim uydusu için teknoloji tedarik ediyor.

NASA’nın salı günü fırlatacağı iklim uydusu için Avusturya teknoloji tedarik ediyor

NASA’nın iklim uydusu önümüzdeki salı günü (6 Şubat) Cape Canaveral’daki ABD uzay üssünden fırlatıldığında Avusturya’nın teknolojisi de uyduda yer alacak. Kısaltması “PACE” olan görev dört açıdan gözlem spektrumunu kapsıyor: Planktonlar, aerosoller (atmosferdeki küçük toz parçacıkları gibi), bulutlar ve deniz ekosistemleri.

Viyana’dan Beyond Gravity Austria NASA iklim uydusu için teknoloji tedarik ediyor

“Uydunun uzaydaki santimetre hassasiyetindeki konumu Avusturya’dan gelen teknolojinin yardımıyla belirleniyor. Konumlandırma ne kadar hassas olursa, uydunun sağladığı veriler de o kadar hassas olur,” diyor Beyond Gravity Genel Müdürü Kurt Kober.

Viyanalı Beyond Gravity Austria (eski adıyla RUAG Space) şirketi uydunun navigasyon sistemi ve ısı yalıtımı parçalarını tedarik ediyor. Şirket daha önce NASA görevleri için bileşenler tedarik etmiş olsa da bu ABD uzay ajansından gelen ilk doğrudan sipariş olduğu kaydedildi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 05.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.