Nehammer | Standart çalışma saatlerinde kesinlikle bir değişiklik yok!

Şansölye Karl Nehammer (ÖVP), haftada 41 saat çalışma ile ilgili tartışmaya müdahale etti. Sanayi Birliği’nin standart çalışma saatlerinin uzatılması talebine “kesinlikle” karşı çıkıyor.

Nehammer | Standart çalışma saatlerinde kesinlikle bir değişiklik yok!

Standart çalışma saatlerinin uzatılmasına ilişkin tartışmaların ardından Başbakan Nehammer, kendisini net bir şekilde ifade etti: “Yasal standart çalışma saatlerinin uzatılması benim açımdan kesinlikle söz konusu değil. Aynı şekilde haftada 32 saat çalışmanın da tamamen yanlış bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum.” Çalışma saatleri meselesi sosyal ortakların sorunudur ve bu şekilde kalmalıdır dedi.

Şansölye, Avusturya planında taleplerini şöyle formüle etti: “Benim Avusturya planım vergiden muaf fazla mesai ve tam zamanlı ikramiye sağlıyor ve standart çalışma saatlerinde kesinlikle bir değişiklik yok.”

Edtstadler’in açıklamasıyla ilgili kafa karışıklığı

Son zamanlarda bu karışıklığa en çok Halk Partisi katkıda bulundu. Anayasa ve Avrupa Bakanı Karoline Edtstadler (ÖVP), Salı günü düzenlediği basın toplantısında sektörün çalışma saatlerinin haftada 41 saate çıkarılması isteğine olumlu bir görüntü verdi. “Refahımızı korumak istiyorsak, daha az değil, daha çok çalışmalıyız” dedi.

Çalışma saatlerini azaltma yönündeki “solcu hayaller” “işe yaramayacak” diyen Edtstadler, “Daha azı yerine daha fazlası gerekli olacak” dedi.

Öğleden sonra bakanlık ofisi, bunun tam zamanlı çalışanlar için standart çalışma saatlerinin arttırılmasıyla ilgili olmadığını, daha ziyade şu anda tam zamanlı işi olmayanların daha fazla çalışmasını sağlamakla ilgili olduğunu belirtti.

Sanayi ayağa kalktı

Sanayi Birliği salı günü yayınlanan bir yayında şunları söyledi: “Artan iş ve vasıflı işçi açığının yanı sıra refah devletinin artan maliyetleri göz önüne alındığında, iş hacmini artırmayı düşünmek yerinde olacaktır” dedi. Sanayi Birliği, tam zamanlı çalışanlar için ortalama haftalık çalışma saatinin gerçekte 42,7 saat olduğu İsviçre örneğine dikkat çekiyor.

IV. Genel Sekreter Christoph Neumayer’e göre, Avusturya’daki “sayısız resmi tatil”in de bir sorun olarak ele alınması gerekiyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 24.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.