ÖVP Politikacısı | “Avusturya’ya deprem mağdurları kabul edilsin”

Avusturya’da iktidar partisinin Avrupa Parlamentosu Birinci Başkan Yardımcısı Othmar Karas [ÖVP], Türkiye ve Suriye’den depremzedelerin Avusturya’ya geçici olarak kabul edilmesinden yana olduğunu belirtti.

ÖVP Politikacısı | “Avusturya’ya deprem mağdurları kabul edilsin”

Avusturya Halk Partisi [ÖVP] Avrupa Parlamentosu Birinci Başkan Yardımcısı Othmar Karas, devlet televizyonu ORF’e yaptığı bir açıklamada, depremi, “büyük bir siyasi patlamaya yol açan devasa bir insani felaket” olarak nitelendirdi ve bu deprem Avrupa’yı da etkileyecek dedi.

“Açlığa, donmaya ve siyasi patlamaya karşı ortak bir kavram” geliştirmek için uluslararası bir yardım konferansı düzenlenmesi çağrısında bulundu.

ÖVP-AB vekili sorulduğunda, Alman hükümetinin depremden etkilenen insanlara “Avrupa’daki akrabaları” ile bürokratik olmayan bir vize prosedürü aracılığıyla akrabalarının yanında kalma fırsatı verme önerisinin “çok şey kazandırabileceğini” söyledi. Ancak Karas, bu önlemin “genel bir yardım paketinin parçası” olması gerektiğini vurguladı. “En kötüsü, diğerlerini izlemek ve beklemektir”, elinizden geldiğince mali, insani ve sosyal olarak yardım etmelisiniz diye konuştu.

Karas, AB göç politikası ve yakın zamanda düzenlenen kaçakçılık ve göç konulu AB özel zirvesi için kritik sözler söyledi. Perşembe günü yapılan devlet ve hükümet başkanları zirvesinde “tek bir yeni önlem bile kararlaştırılmadı” ve deprem felaketi ve bunun sonucunda Avrupa’ya yönelik olası yeni mülteci hareketleri hiç ele alınmadı dedi. | © DerVirgül

Yayınlama: 12.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.