Rendi-Wagner siyasetten tamamen çekiliyor

Avusturya Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Lideri Pamela Rendi-Wagner, SPÖ üyelik anketindeki yenilgisinin ardından siyasete veda ediyor.

Rendi-Wagner siyasetten tamamen çekiliyor

Pamela Rendi-Wagner siyaseti tamamen bırakıyor. Bir sözcünün perşembe günü öğleden sonra APA’ya yaptığı açıklamaya göre, görevden ayrılan SPÖ lideri Ulusal Konsey’deki görevinden de en geç Haziran ayı sonuna kadar istifa edecek.

SPÖ lideri Ulusal Konsey’den de emekli oluyor

Rendi-Wagner Kasım 2017’den bu yana Ulusal Konsey üyesidir. Bir yıl sonra da partinin liderliğini üstlendi. Rendi-Wagner, mevcut yasama döneminde partisinin dış politika sözcüsü olarak da görev yaptı. Sosyal Demokrat listelerde herhangi bir değişiklik olmaması halinde Rendi-Wagner’in görevi Muna Duzdar’a geçecek.

Rendi-Wagner üye anketinde üçüncü sırada

Eski parti lideri, parti başkanlığı ve bir sonraki Ulusal Konsey seçimlerinde parti lideri olarak adaylık konusunda SPÖ üyeleri arasında yapılan ankette ancak üçüncü sırada yer alabilmişti.

Hans Peter Doskozil ve Andreas Babler’in çok az gerisinde kalmasına rağmen Rendi-Wagner, önümüzdeki hafta cumartesi günü yapılacak olağanüstü parti konferansında aday olmamaya karar verdi. Açıklandığı gibi, görevinden aceleyle istifa etmeyecek, ancak düzenli bir devir teslim sağlayacaktır.|©DerVirgül

Yayınlama: 25.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.