Sahte ehliyetlerle 37.000 Euro kazandılar

Avusturya’da iki kişinin sahte ehliyet satışından en az 37,000 Euro kazandıkları söyleniyor.

Sahte ehliyetlerle 37.000 Euro kazandılar

41 yaşındaki bir Romanyalı ve 38 yaşındaki bir Macar’ın sahte ehliyet satışından en az 37,000 Euro kazandıkları söyleniyor. İki adam bir yılı aşkın bir süre boyunca polisi diken üstünde tuttu.

İki dolandırıcı, Ocak 2022’de Gmunden’deki bir trafik kontrolü sırasında, bir adamın polis memurlarını sahte bir ehliyetle kandırmaya çalışmasıyla ortaya çıkarıldı. Ancak bu konuda fazla ilerleyemedi ve soruşturma müfettişleri Steiermark’ın Leoben kentinde yaşayan 41 yaşındaki bir Romanyalıya yönlendirdi. Soruşturmanın ilerleyen safhalarında Romen’in müşterileri bulmak, 38 yaşındaki suç ortağının ise sahte belgeleri yurtdışından temin etmekten sorumlu olduğu ortaya çıktı.

Birkaç hırsızlık olayı da kanıtlandı

Polis şimdiye kadar bir Avusturyalı ve 30 Romanyalının müşteri olduğunu tespit edebildi. Hatta bazı durumlarda, sahte senetleri orijinal bir belgeye dönüştürmeye çalıştıkları da belirtildi. 41 yaşındaki Romen Şubat ayında tutuklandı. Birkaç hırsızlık yaptığı kanıtlandı. Şimdi suç ortağı 38 yaşındaki Macar da yakalandı – kendisi şu anda Wels cezaevinde.|© DerVirgül

Yayınlama: 08.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.