Schallenberg | “Ortak Konularda Diyaloğu Daha da Derinleştirme Hususunda Anlaştık”

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Terörle Mücadele Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği İtalya’da, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeye dair Twitter’dan açıklama yaptı.

Schallenberg | “Ortak Konularda Diyaloğu Daha da Derinleştirme Hususunda Anlaştık”

Roma’da düzenlenen IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyon Bakanlar Toplantısı kapsamında birçok ülkeden mevkidaşları ile görüşen Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg (ÖVP), Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu (AKP) ile bir araya geldi. 

Görüşmenin sonrasında Twitter’dan bir açıklama yapan Schallenberg, Bakan Schallenberg, görüşmeye ilişkin Twitter’dan yaptığı açıklamada, iki ülke ilişkilerinin çok yönlü ele alındığı, ortak ilgi alanlarımızda diyaloğu daha da derinleştirme hususunda anlaştık ifadesini kullandı.

İtalya’da pazartesi yapılan Terörle Mücadele Zirvesi, uluslararası bir koalisyon olup, 2014 yılında Başkan Barack Obama öncülüğünde kuruldu. 

Şu anda, Avusturya ve diğer tüm AB üye ülkeleri ve beş uluslararası kuruluş (AB, NATO, Arap Birliği, Interpol ve Sahel ve Sahra Devletleri Topluluğu) dahil olmak üzere 83 ülke terörle mücadele koalisyonun üyeleridir. |DerVirgül 

Yayınlama: 29.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.