Selma Yıldırım Avusturya Genel Seçimlerinde 10. Sıradan Aday Gösterildi

Selma Yıldırım Avusturya Genel Seçimlerinde 10. Sıradan Aday Gösterildi

Avusturya’da sonbaharda yapılması planlanan genel seçimlerde, Sosyal Demokrat Parti’den [SPÖ] Federal Milletvekili Selma Yıldırım, açıklanan seçim listesinde ön sıralardan aday gösterilmesiyle, yeniden Ulusal Konsey üyesi olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Aynı zamanda, Avusturya Ulusal Meclis Üyesi ve Avusturya Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan Selma Yıldırım, Federal listede 10. Sıradan yer alırken, kendi eyaleti Tirol’den 1. Sırada ve yaşadığı kent İnnsbruck’tan da ilk sıradan SPÖ’nün birinci sıra adayı olarak seçimlere katılacak.

Der Virgül’e konuşan Selma Yıldırım, partisinin kendisini seçim listesinde ön sıralarda görmek istemesinin nedenini, gönülden çalışma ve sosyal demokrasiye olan inancına bağlıyor.

Aynı zamanda bir hukukçu olan Yıldırım, “her zaman profesyonel insanlarla çalıştım. Takım çalışması benim için çok önemli, bu yüzden elde edilen başarı hepimizindir” diye konuştu.

2017 yılından beri krizlerin yaşandığına dikkat çeken Yıldırım, “sosyal adalet, kadın sorunları, enflasyon, çalışma saatleri gibi birçok konuda doğru tespitler yaparak siyaset ürettiğimize inanıyorum. Avusturya’nın yeniden sosyal demokrasiye kavuşması için seçim sürecinde çalışmalarımızı daha da artırarak, gerçekten sosyal devlet için çalışacağız” dedi.

“Yeniden dostluk grubu başkanlığına aday olacağım”

Avusturya Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan Selma Yıldırım, Der Virgül’e yaptığı açıklamada, “Federal seçimlerden sonra Ulusal Konsey’de yeniden milletvekili seçilirsem, Avusturya Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığına yeniden aday olmak istiyorum” bilgisini verdi.

| Türkiye Avusturya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanları

Büyükelçi Ceyhun’dan tebrik telefonu

Büyükelçi Ceyhun ve Oğuz Üçüncü’den tebrik telefonu

SPÖ’nün Federal Genel Seçimleri kapsamında adaylarını açıklamasından sonra, T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ve Türkiye Avusturya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü’nün kendisini arayarak, tebrik ettiğini söyleyen Yıldırım, tebriklerden dolayı kendilerine teşekkür ederim dedi.

| Türkiye – Avusturya dostluk antlaşmasının 100. yıl resepsiyonu

Selma Yıldırım Kimdir?

Selma Yıldırım, 25 Ağustos 1969 İstanbul doğumlu, Avusturya Sosyal Demokrat Partili [SPÖ] bir siyasetçi.

2014’ten itibaren federal parti lider yardımcısı ve SPÖ’nün federal kadın lider yardımcısıydı.

9 Kasım 2017’de Ulusal Konsey üyesi olarak parlamentoda yemin etti.

Selma Yıldırım, 1976-1978 yılları arasında Basi’deki ilkokula, 1978’den itibaren Tirol Jenbach’taki ilkokula ve 1980’den itibaren ortaokula burada devam etti. 1985’ten 1987’ye kadar Schwaz’daki Federal Ticaret Okulu’nu tamamladı.

Daha sonra ticari çalışan olarak çalıştı. 1995 yılında üniversite giriş sınavını kazandı.

1997’den 2005’e kadar Caritas Innsbruck Sosyal Hizmet Akademisi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2001 yılında Innsbruck Üniversitesi’nde hukuk okumaya başladı ve 2005 yılında Görevi kötüye kullanmanın tespitine teşebbüs başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı.

2006 yılında Innsbruck Yönetim Merkezi’nde öğretim görevlisi ve Innsbruck Yüksek Bölge Mahkemesi’nde hukuk stajyeri olarak görev yapmıştır; 2007’den beri Innsbruck vergi dairesinde çalışmaktadır. 2009’dan 2015’e kadar Tirol’deki kâr amacı gütmeyen konut ve yerleşim şirketinin (TIGEWOSI) denetim kurulu üyesiydi.

2000 yılından bu yana SPÖ üyesidir ve 2001 yılından bu yana SPÖ Innsbruck bölge kadın kurulu ve bölge yönetim kurulu üyesidir. 2006’dan 2008’e ve 1 Ekim 2016’dan 24 Mayıs 2018’e kadar Innsbruck’ta yerel meclis üyesi olarak görev yaptı ve 2012’den 2016’ya kadar yerel meclis üyesi vekili olarak görev yaptı.

Eylül 2012’den bu yana SPÖ Innsbruck’un bölge kadın başkanıdır ve Haziran 2014’ten bu yana SPÖ Tirol’ün bölgesel kadın başkanıdır. Kasım 2014’ten itibaren federal parti başkan yardımcısı ve federal kadın başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2017 Ulusal Konsey seçimlerinde Tirol SPÖ’nün en iyi adayı oldu.

Nisan 2017’de Personel Senatosu tarafından Innsbruck şubesinin yeni federal finans yargıcı olarak önerildi.

SPÖ parlamento kulübünde 27. yasama döneminde adalet dairesi sözcüsü olarak görev yapıyor. 2024 Ulusal Konsey seçimleri için, Nisan 2024’te olağanüstü bir eyalet parti konferansında Christian Kovacevic’e karşı yapılan oylamada Tirol SPÖ’nün en iyi adayı seçildi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 28.04.2024
Düzenleme: 28.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.