SPÖ’nün ölümcül sessizliği, Tarık Mete gerçekliğini inkâr ediyor

SPÖ’nün ölümcül sessizliği, Tarık Mete gerçekliğini inkâr ediyor

Kronen gazetesi birkaç yıldır Avusturya Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] içerisindeki bir haksızlığın nedenlerinin açıklanmadan süre gelişine karşın, güncel gelişmeler üzerinden konuya dair bir haber yayımladı.

Salzburg yerel meclis üyesi Tarık Mete, SPÖ’nün Ulusal Konsey seçimine ilişkin listesi hakkında “Çeşitlilik farklı görünüyor” diyor.

SPÖ yerel meclis üyesi Tarık Mete, Salzburg sınırlarının ötesinde, son Ulusal Konsey seçimlerinde tercihli oy lideri olarak tanındı. O dönemde listedeki 134. sıradan 15.000’den fazla tercihli oy alarak tüm partiler arasında ülke çapında yedinci sıraya yerleşti.

Ancak Mete sonbaharda yapılacak Ulusal Konsey seçimlerinde aday olmayacak. “Başvurmadım ve Andi Babler bana teklifte bulunmadı” diyor. Mete, Salzburg belediye meclisine yeniden seçilerek SPÖ’nün Bernhard Auinger’den sonra en çok tercihli oyu alan ikinci isim oldu. Emco Özel Kliniği’nin sivil işindeki genel müdürü Mete, “Yerim artık Salzburg’da, burada yapacak yeterince işim var” diye açıklıyor. Ancak partisinin federal politikası onu tamamen görmezden geliyor.

“Sadece fırsat eşitliğinden bahsediyoruz”

Büyükanne ve büyükbabası Türkiye’den Avusturya’ya göç eden 37 yaşındaki siyasetçiyi, SPÖ’nün Ulusal Konsey seçim listesi hayal kırıklığına uğrattı.

“Bu benimle ilgili değil. Ancak çeşitlilik farklı görünüyor” diyor Mete. “Siyasetle ilgilenmeye başladığımdan beri, göçmen kökenli kişilerin temsiliyle ilgilendim.” Özellikle parti taktiği nedeniyle son anda listeden düşürülen eski Devlet Sekreteri Muna Düzdar’a üzülüyor.

“Her zaman fırsat eşitliğinden bahsediyoruz. Mete, “Ancak liste prosedürü, lobisi geniş olmayan bazı gruplar için o kadar da geçirgen değil” diyor. Salzburg açısından bakıldığında, federal listede sekizinci sırada yer alan ve Ulusal Konsey’de görev alma şansı yüksek olan Michaela Schmidt için umutlu olduğunu söylüyor. | ©Der Virgül

Yayınlama: 05.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.