Avusturya firması, depremzedelerin bir yıllık kirasını ödüyor!

Avusturya’nın en büyük inşaat şirketi STRABAG, Türkiye’de meydana gelen depremlerde evlerini kaybeden depremzedelerin bir yıllık kira bedelini ödüyor. Der Virgül’ün ulaştığı STRABAG çalışanı, depremzede akrabasına bir yıllık kira bedeli olarak 5.500 Euro ödendiğini söyledi.

Avusturya firması, depremzedelerin bir yıllık kirasını ödüyor!

Avusturya’nın en büyük inşaat şirketi ve Avrupa’nın da en büyük inşaat şirketlerinden olan STRABAG, depremzedelere 800 adet eksi 30 dereceye dayanıklı termal mont ve 33 konteyner yardımının ardından, bir yardıma daha imza attığı bilgisine ulaştık.

Der Virgül’ün STRABAG çalışanlarından edindiği bilgilere göre, şirket Türkiye ve Suriye kökenli işçilerine birer mektup göndererek, evlerini kaybeden depremzede akrabaları olup olmadığını sordu.

STRABAG mektubun devamında, çalışanın akrabası şayet evlerini kaybetmiş ve kiraya taşınmak zorunda kalmış ise, bir yıllık kira bedeli ve olası emlakçı komisyonu gibi masrafların karşılanacağını taaddüt edildiği yer alıyor.

Firma, etkilenenlerin Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Viyana Eyalet Milletvekili Omar Al-Rawi’nin iletişim bilgilerini vererek müracaat etmelerini istiyor.

Der Virgül’e konuşan depremzede yakını ve STRABAG çalışanı, akrabalarının evsiz kaldığı ve kiraya çıktıklarını, bunu kira sözleşmesiyle ispat ettiğini ve STRABAG’ın 5.500 Euro yardım ettiğini söyledi.

STRABAG çalışanı, paranın şu günlerde depremzede yakınlarının eline geçtiğini ekledi. |© DerVirgül

Yayınlama: 12.04.2023
Düzenleme: 12.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.