TBMM Başkanı Şentop, Şansölye Nehammer ile bir araya geldi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Viyana temasları çerçevesinde Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer ve Avusturya Ulusal Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Şentop, Şansölye Nehammer ile bir araya geldi

İki günlük resmi ziyaret için Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer [ÖVP] ve Avusturya Ulusal Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka [ÖVP] ile bir araya geldi.

Pazartesi günü Viyana’ya gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a ziyaretinde Türkiye-Avusturya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Rize AK Parti Milletvekili Muhammed Avcı, İstanbul CHP Milletvekili Gökan Zeybek, Mersin MHP Milletvekili Baki Şimşek ve Ankara İYİ Parti Milletvekili Ayhan Altıntaş eşlik ediyor.

Şentop, ziyaretinin ilk günüde Türkiye-Avusturya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ile bir araya geldi. Arsenal Müzesi’ni gezen Şentop, Avusturya Türk İslam Birliği’ni [Atib] ziyaret ederken, akşam saatlerinde, Avusturya Ulusal Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka [ÖVP] tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı.

Salı günü, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Viyana’da Avusturya Ulusal Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-Avusturya ilişkilerinin ivme kazanmasında parlamentolar arası ilişkilerin önemine dikkat çekildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Viyana temasları çerçevesinde Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer ile de bir araya geldi. Şentop görüşmede, üst düzey ziyaretlerin ve temasların da katkısıyla Türkiye-Avusturya ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşanmasından duyulan memnuniyeti ifade etti. | © DerVirgül

Yayınlama: 29.11.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.