Türkiye Kökenli Avusturya İstihbaratçıdan, İstihbarata Irkçılık Suçlaması

Avusturya Federal Ordu-Karşı İstihbarat Dairesi Kadın Subayı, Avusturya’da Erdoğan’ın etkisinin istihbarat tarafından araştırıldığını ve kendisinin bu göreve Türkiye kökenli olduğundan dolayı verilmediğini iddia etti.

Türkiye Kökenli Avusturya İstihbaratçıdan, İstihbarata Irkçılık Suçlaması

Avusturya Federal Ordu Karşı İstihbarat Dairesi’nde (kontrespiyonaj) görevli Türkiye kökenli subay, kökeninden dolayı görev verilmediğini iddia ederek, Federal Ordu Karşı İstihbarat Dairesi’ni Parlamento Federal Ordu Komisyonu’na şikayet etti.

Der Standard gazetesinde yer alan iddialara göre, 2006 yılında Avusturya Federal Orduya katılan M. (kadın), kısa süre sonra, Müslüman ve Türkçeye hakim olmasından dolayı, Avusturya ordusu bünyesinde, Kosova ve Mali’de aktif görevlerde yer aldı.

Şimdi 32 yaşında olan istihbaratçı kadın, Federal ordu savunma görevleri kapsamında, görev bölgelerinde halkın içine karışarak, askerlere yönelik tehditleri önceden değerlendirmek-tespit etmek görevlerinde bulundu.

M., 2017 yılında hamile kalana kadar, Federal Ordu bünyesinde istihbarat bölümünde görev yaptı. Doğum yaptıktan ve doğum iznini tamamladıktan sonra, tekrardan görev istedi.

Gazetede yer alan iddialara göre, istihbaratçının istediği görev reddedildi.

Türkiye kökenli istihbarat subayının iddiasına göre, Federal Ordu Karşı İstihbarat Dairesi tarafından, değişen yaşam koşulları (çocuğunun doğumu) ve Türkiye kökenli olması nedeniyle, Avusturya Karşı İstihbarat Dairesi’ndeki hassas görevler için uygun olmadığı söylendi.

İstihbarat Subayı M., Karşı İstihbarat Dairesi’nin iki yıldır, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Avusturya’da yaşayan Türkiyeliler üzerindeki etkisini araştırdığı, kendisinin etnik kökeninden dolayı ayrımcılık yapıldığı ve psikolojik baskı uygulandığı gerekçesiyle Parlamento Federal Ordu Komisyonu’na şikayet etti.

Parlamento Federal Ordu Komisyonu, başvuruyu dayanaktan yoksun buldu, savcılık yapılan suç duyurusu üzerine soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Federal Ordu Yalanladı

Avusturya Federal Ordu sözcüsü Michael Bauer, Karşı İstihbarat Dairesi başkanı ile dairenin Kadın Sorumlusu arasında şikayet öncesi bir görüşme gerçekleştiği ve kadın çalışanın talip olduğu her göreve getirileceği kaydedildi./virgül

© Bild:virgül

Yayınlama: 11.12.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.