Türkiye’den Avusturya’da bir hafta tatil kaç Euro?

Sürekli Türkiye’de yapılacak tatil giderlerini haberleştiriyoruz. Oysa Türkiye’den özellikle Viyana’ya çok sayıda turist gelmekte. Peki bir haftalık tatil fiyatı ortalama ne kadar?

Türkiye’den Avusturya’da bir hafta tatil kaç Euro?

Avusturya İstatistik Kurumu verilerine göre, turizm ve eğlence sektörünün doğrudan ve dolaylı katma değeri 2022 yılında GSYİH’nın % 13,1’sı olup, 58.7 Milyar Euro’dur. Bu rakamlar ülkeye çok sayıda turist geldiği anlamına gelmekte.

Kuşkusuz ülkenin en çok turist ağırlayan kenti başkent Viyana’dır.

Bunun yanında dünyada en çok fotoğraf çekilen kasabalar arasına giren Hallstatt, turistlerin yaz ve kış mevsimlerinde uğrak yeridir. Kayak turizmini bir kenara bırakırsak, Viyana’da bir hafta tatil yapmanın maliyeti kalacağınız otelin yıldız sayıyla paralel belirlenebilir.

Türkiye’de yapacağınız vize harcamalarını veya bir tur gezisine çıkmadığınızı varsayarsak, Türkiye’den dört kişilik bir ailenin uçak masrafı yaz sezonunda 2.200 Euro hesaplanmalıdır.

Viyana’da iki yıldızlı otellerin tek kişilik odalarda bir günlük konaklama fiyatı 80 Euro. Fiyat otelin yıldız sayısına göre artarken, kentin merkezi olarak bilinen 1. Viyana Bölgesindeki otellerde bir gecelik konaklama 400 Euro’dan başlayan fiyatlarla 2.000 Euro’ya kadar çıkabiliyor.

Bir hafta yapılacak tatilde müzelerin gezilmesinin maliyetti de oldukça yüksek. Örnek verecek olursak, “Belvedere Sarayı” giriş ücreti kişi başına 24 Euro’dur. Şayet meşhur Prater lunaparkındaki büyük dönme dolaba binmek istediğinizde, kişi başına 15 Euro ödemelisiniz.

Bunun yanında, otelle yaptığınız anlaşmadan bağımsız olarak, her gün bir restoranda yemek yediğinizi düşünür ve hatta bu restoran Türk restoranı olursa, dört kişinin akşam yemeği 100 Euro’yu bulmaktadır. Tabi daha uygun fiyatlı yerler bulunmakta.

Ancak turist geldiğinizden dolayı uygun fiyatlı yerleri bulmanız güç olacaktır.

 

Viyana uçakla geliyorsanız, havaalanından şehir merkezine taksi ücreti 60 Euro’yu bulmakta. Ancak havalimanında şehir merkezine normal tren seferleri mevcuttur.

Viyana görülmeye değer müzeler:

Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien, Natural History Museum Vienna, Museum of Art History, House of Music, Albertina, Leopold Museum, Esperanto Museum and Collection of Planned Languages, Jewish Museum Vienna, Winterpalais, Secession, Kunsthalle Wien, Mozarthaus Vienna, Belvedere 21, Lower Belvedere, Wien Museum Karlsplatz, Remise Transport Museum, Architecture Centre Vienna, Imperial Furniture Collection, Kunsthalle Wien Karlsplatz, Brennpunkt°, Upper Belvedere, Wiener Kriminalmuseum, Jüdisches Museum Judenplatz, Alsergrund District Museum, Technisches Museum, Wiener Planungswerkstatt, Bank Austria Kunstforum,

Museum of Military History, Austrian Museum of Applied Arts, Klimt Villa, Künstlerhaus Wien, Beethoven Pasqualatihaus, Theatermuseum, Theseus Temple, Papyrus Collection, Clock Museum, Museum of Contraception and Abortion, Austrian Mediathek, State Hall of the Austrian National Library, Roman Museum, Austrian Museum of Folk Life and Folk Art, Arnold Schönberg Center, Otto-Wagner-Kirche, Straßenbahn-Betriebsbahnhof Erdberg, Imperial Treasury, Weltmuseum, Collection of Arms and Armour, Virgilkapelle, Margarete Schütte-Lihotzky Raum,

Phantastenmuseum, Schubert Sterbewohnung, Museum of Art Fakes, Sigmund Freud Museum, Neue Burg, Bezirksmuseum Simmering, Wagenburg, Bezirksmuseum Hietzing, Madame Tussaud Vienna, Bezirksmuseum Meidling, Globenmuseum, Ephesos Museum, Johann Strauss Museum, Bezirksmuseum Josefstadt, Bezirksmuseum Rudolfsheim-Fünfhaus, Austrian Social and Economic Museum, Abbey of the Scots, Otto Wagner Hofpavillon Hietzing, Bezirksmuseum Innere Stadt, Bezirksmuseum Donaustadt, Funeral Museum, Dom Museum Wien, Bezirksmuseum Margareten. |©DerVirgül

 

 

Yayınlama: 21.04.2024
Düzenleme: 21.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.