Viyana Havalimanında 3,2 milyon Euro değerinde mücevher ve nakit para yakalandı

Köpekbalığı dişi, ölü kuşlar, kurutulmuş denizatları, nakit para ve mücevheri, ülkeye yasadışı yollardan sokulmk istenirken Viyana Havalimanı’nda ele geçirildi.

Viyana Havalimanında 3,2 milyon Euro değerinde mücevher ve nakit para yakalandı

Viyana Havalimanı gümrüğü geçtiğimiz yıl 48,852 kontrol sırasında 4,146 el koyma vakası kaydetti. Salı günkü rapora göre, 113 kilo uyuşturucu madde, bir milyon Euro beyan edilmemiş nakit para, yaklaşık 15.000 yasadışı veya sahte ilaç ve hayvan sağlığı mevzuatına uygun olmayan 3,8 ton gıda maddesi bulundu.

Maliye Bakanı Magnus Brunner (ÖVP) basın toplantısında Schwechat’taki havalimanının gümrükler için bir “sıcak nokta” olduğunu vurguladı. Yolcu sayısının artmasıyla birlikte kaçakçılık girişimlerinin de arttığını belirtti. Brunner, gümrük suçlarının önemsiz suçlar olmadığını, örneğin yasadışı veya sahte ilaçların söz konusu olduğunu belirtti. Brunner ayrıca Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş sonucunda bazı kaçakçılık rotalarının değiştiğine dikkat çekti. Gümrüklerinde buna karşı önlemlerini aldığını belirten bakan, Viyana Havaalanındaki belirleyici faktörün “kontrollerin kalitesi” olduğunu vurguladı.

Bilançoya göre, 1.295 yakalamada en az 584.610 sigaraya el konuldu. Ele geçirilen saat ve mücevherlerin değeri 2.2 milyon Euro’nun üzerinde. Bunlar arasında 121.520 Euro’luk bir çift küpe ve Zürih’ten 42.000 Euro’luk bir yüzük de vardı. Karner ayrıca Vietnam’dan 49 adet kurutulmuş denizatı ve Uganda’dan on adet fildişi oymanın yakalandığını söyledi. Geçen yılın “önemli olayları” arasında Vietnam’dan gelen altı kilo ölü kuş ve bir mako köpekbalığına ait bir dizi diş de yer alıyor. Hayvan sağlığı mevzuatı kapsamında ele geçirilen 1.014 el koyma 3,8 tona tekabül ediyor.

Viyana Havalimanı gümrüğünde 83 çalışan

Schwechat havalimanındaki gümrükte 83 erkek ve kadın çalışan bulunmaktadır. Ayrıca altı kokuya duyarlı köpek de bulunuyor.

Viyana Havalimanı geçen yıl 29.5 milyon yolcuya hizmet verdi. Bu rakam 2022 yılına kıyasla yüzde 24,7’lik bir artış ve havalimanı tarihindeki en iyi ikinci sonuç oldu.| ©DerVirgül

Yayınlama: 23.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.