Yeni müzakere tarihi perşembe günü | uzlaşma olmazsa grev başlayacak

Eğer 7 Aralık’taki beşinci turda da anlaşma sağlanamazsa, Avusturya perakende sektöründeki uyarı grevleri devam edecek.

Yeni müzakere tarihi perşembe günü | uzlaşma olmazsa grev başlayacak

430,000’den fazla perakende çalışanının maaş anlaşması için verdiği mücadelede sosyal taraflar geçen hafta yaşanan tıkanıklığın ardından görüşmeler için yeni bir tarih üzerinde anlaştı.

Sendikanın APA’ya yaptığı açıklamaya göre müzakereler 7 Aralık’ta devam edecek. Kısa bir süre önce Avusturya genelinde 300’den fazla perakendecide uyarı grevleri düzenlenmişti. GPA baş müzakerecisi Helga Fichtinger, “Her iki taraf da hareket etmek zorunda kalacak, ancak Ticaret Odası daha da fazla hareket etmek zorunda kalacak” dedi.

Beşinci turda da anlaşma sağlanamazsa, uyarı grevleri hemen ertesi gün devam edecek. Fichtinger pazartesi günü yaptığı açıklamada “Çalışanlar hazır olacak” dedi. 8 Aralık’taki Aziz Mary Günü, Noel öncesinde perakendeciler için önemli bir alışveriş günü.

İşverenler yüzde 6 artı ikramiye teklif ediyor

İşverenler başlangıçta yüzde 5 maaş artışı ve 800 avroluk tek seferlik ödeme teklif ederken, bu oran şimdi yüzde 6’ya ve 1000 avroluk tek seferlik ikramiyeye yükseldi. Sendika da yüzde 9,5 ve aylık 40 avro sabit ödeme talebini yüzde 9,4 ve 15 avro sabit ödemeye indirdi. Çalışan temsilcileri tek seferlik ödemeleri reddediyor.|©DerVirgül

Yayınlama: 04.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.