Yeni radar cihazları, hareket halinde cep telefonu kullananları tespit ediyor…

Avusturya’da yapay zekâ ile birlikte yeni radar teknolojisi, gelecekte karayolu trafiğini daha hassas bir şekilde kontrol edecek. Araç kullanırken cep telefonu kullanmak pahalı olabilir.

Yeni radar cihazları, hareket halinde cep telefonu kullananları tespit ediyor…

Hız, mesafe, kırmızı ışıklar ve şimdi de cep telefonu kullanımı! Radar cihazları giderek daha fazla düzenleme ve yasağı hassas bir şekilde izleyebilmektedir.

Dikkat dağınıklığı (çoğunlukla cep telefonlarının neden olduğu) artık Avusturya’daki ölümcül kazaların en yaygın nedenidir.

| Elite Home 

 

Kolluk kuvvetleri artık bu gelişmeye yüksek teknolojiyle karşılık vermek istiyor. Gelecekte yapay zekâ “normal” radar cihazlarını “süper yapay zekalı radar cihazlarına” dönüştürecek. Bunlar, cep telefonu kullanıcılarının binlerce görüntüsüyle beslenir ve daha sonra birisinin cep telefonunu kullandığını görüntülerden otomatik olarak tanır. Navigasyon sistemiyle uğraşan tablet kullanıcıları veya sürücüler de yakalanıyor.

| Saloni Mobel 

 

Görüntüler daha sonra kontrol merkezine gönderilir. Orada insanlar bunun gerçekten idari bir suç olup olmadığını kontrol ediyor.

Hollanda’da bir ilk pilot proje var. Buradaki cep telefonu suçluları şu anda 240 Euro civarında para cezası ödüyor. Sistem ayrıca Almanya’daki yollarda da test edildi. Yakında tüm Avrupa’da kullanılacak.

Göze çarpmayan teknolojiyi gösteren bir fotoğraf basına sızdırıldı: Alpler’in eteklerindeki bir otoyol köprüsüne iki kamera yerleştirildi ve kurallara uymayan herkesi tespit ediyor. |© DerVirgül

Yayınlama: 24.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.