Belçika ve Hollanda’da katedraller, İstiklal Marşını çaldı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin beşinci gününde can kaybı 20 bin 213’e yükseldi. Belçika ve Hollanda, Türkiye’ye desteklerini göstermek için İstiklal Marşını çaldılar. İşte o görüntüler…

Belçika ve Hollanda’da katedraller, İstiklal Marşını çaldı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 20 bin 213’e ulaştı.

Bütün dünyadan deprem bölgesine yardım gelirken, diğer yandan moral ve güç vermek içinde bir takım çalışmalar yapılmakta.

Binlerce kişinin ölümüne yol açan depremler, Yunanistan’da dayanışma ve yardım kampanyalarını harekete geçirmiş ve ‘Bugün hepimiz birer Türküz’ başlığıyla kampanya başlatmıştı. Ayrıca Yunan devlet kanalı ERT’nin “bağlantılar” adındaki programını “Ben seni sevdiğimi dünyalara bildirdim” sözleriyle başlayan Türkçe şarkıyla başlatması, şarkı esnasında deprem manzaralarını yayımlaması Türk ve Yunan haber sitelerinde duygusal paylaşımlara yol açtı.

İşte o görüntüler: 

Belçika ve Hollanda’dan İstiklal Marşı

Bugün, Belçika’nın Antwerp ve Hollanda’nın Zwolle şehirlerindeki katedraller, Türkiye’ye desteklerini göstermek için İstiklal Marşını çaldılar.

İki ülkede yaşayan ve depremin acılarını en derinden hisseden Türkiye kökenlilerin kaydettiği görüntüler, memnuniyet yarattı. | © DerVirgül

Yayınlama: 11.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.