Anestezi esnasında doktordan cinsel istismar

Avusturya’da bir doktor, dört hastaya sedasyondan uyanırken cinsel tacizde bulunmakla suçlandığı için salı günü Eisenstadt’ta tekrar mahkeme karşısına çıkartıldı.

Anestezi esnasında doktordan cinsel istismar

48 yaşındaki doktorun, ilk olarak Aralık 2022’de savunmasız kişilere cinsel istismar suçundan mahkûmiyet ve ikisi şartlı olmak üzere üç yıl hapis cezasıyla sonuçlanan duruşması, Yargıtay’ın cezayı bozmasının ardından yeniden görülüyor. Sanık cerrah ve pratisyen hekim suçsuz olduğunu iddia etmeye devam ediyor.

Doktor mahkemede cinsel istismarı reddetti

48 yaşındaki sanığın mide ve kolonoskopi işlemlerinin ardından derlenme odasındaki hastaların yanına gelerek onlara dokunduğu belirtildi. Bunu şiddetle reddetti ve 2022’deki ilk duruşmada sedasyon için kullanılan ilacın olası yan etkileri olan “cinsel halüsinasyonlardan” bahsetti. Duruşma salı günü yeniden başladığında suçsuz olduğunu iddia etmeye devam etti ancak daha fazla soruya yanıt vermek istemedi.

OGH, doktorun iptal talebini onadı ve kararı bozdu

Anestezinin de asıl kararın bozulmasında önemli bir rolü vardı. Uzmana göre OGH, ilacın cinsel fantezilere ve rüyalara neden olabileceği gerçeğini yeterince dikkate almadı. Ayrıca hiçbir DNA izine rastlanmadı ve kadınların bir kısmı, gerçekten bir saldırı olup olmadığından tam olarak emin olmadıklarını söyledi.

Cinsel istismar davasında karar çarşamba günü verilecek

Artık bozulan kararda jüri, kadınların anlatımlarının güvenilir olduğunu ve Temmuz ile Eylül 2021 arasındaki dört davanın birikiminin ve birbirine yakınlığının dikkat çekici olduğunu savundu. Yeni dava da yeni bir jüri karar verecek. Çarşamba günü karar verilecek.| ©DerVirgül

Yayınlama: 09.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.