Avusturya’da “Tunç Çağı” dinlenme alanı açıldı

Avusturya’da tarihi canlandırmak için arkeolojik bir dinlenme alanı açıldı.

Avusturya’da “Tunç Çağı” dinlenme alanı açıldı

Grafenschachen’de [Oberwart bölgesi], tarihi canlandırmak için arkeolojik bir dinlenme alanı açıldı. Dinlenme alanı, bölgenin Tunç Çağı tarihine dair bilgiler sunuyor.

Grafenschachen’daki arkeolojik dinlenme alanı, kazı sonuçlarını gösteren panolar aracılığıyla geçmişi elle tutulur hale getirmeyi amaçlıyor. İl Meclis Üyesi Leonhard Schneemann [SPÖ], “Kazı sonuçlarının panolar şeklinde sunulması, sadece halkın değil, aynı zamanda bisiklet turistlerinin, yürüyüşçülerin de dinlenme alanından ilham almasını sağlayacaktır” dedi.

Tarihi bilgilerin yanı sıra dinlenme alanında bir e-bisiklet şarj istasyonu, gölgelikli oturma yerleri ve bir içme suyu çeşmesi de bulunuyor. Şimdiye kadar buluntular güvence altına alındı ve İl Müzesinde sergilendi, ancak Arkeoloji Master Planının uygulanmasına kadar tarihi alanlarda çok az şey yapıldı. Scheemann, “Gelecekte bu tür tarihi alanlar hayata geçirilmelidir” diyor.

Tunç Çağı veya Bronz Çağı

Bölgeden bölgeye fark etmekle birlikte yaklaşık olarak MÖ 3300’den MÖ 1200’e kadar süren, bronz kullanımı, bazı bölgelerde yazı’nın varlığı ve diğer erken kentsel uygarlığın özellikleriyle tanımlanan tarihi bir dönemdir.

Tunç Çağı, eski toplumları ve tarihi sınıflandırmak ve incelemek için Christian Jürgensen Thomsen tarafından 1836’da önerilen üç-çağ sisteminin ikinci ana dönemidir.

Eski bir uygarlığın Tunç Çağına ait olduğunun kabul edilmesi için ya kendi bakırını ergitip kalay, arsenik veya diğer metallerle alaşım yapıp bronz üretmesi ya da başka yerlerdeki üretim alanlarından bronz için gereken diğer öğeleri takas etmesi gerekir.

Tuncun o dönemde var olan diğer metallere göre daha sert ve dayanıklı olması, Tunç Çağı uygarlıklarına teknolojik avantaj sağladı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 18.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.