Bir kişi Burgenland’ın güneyindeki fırtınalar sonrasında kayboldu

Bir kişi Burgenland’ın güneyindeki fırtınalar sonrasında kayboldu

Eyalet polis merkezine göre, Pazar gününden beri Mischendorf’ta (Oberwart bölgesi) fırtına nedeniyle bir adam kayıptı. Polis ve itfaiye teşkilatları aramaya Pazartesi sabahı yeniden başladı.

77 yaşındaki adam, AB seçimlerinde oy kullanmak için sabah saatlerinde belediye binasına gitti, ancak sonrasında evine dönmedi. Seçimden sonra arabasını nereye sürdüğünün belirsiz olduğu söylendi.

Başlangıçta akrabalar emekliyi avcılar ve itfaiyeyle birlikte aradılar. Kayıp adamın yeğeninin Pazar akşamı rapor vermesinin ardından arama çalışmaları polis güçleri, ek itfaiye ekipleri ve dronlarla hızlandırıldı. Polis, eylemin nihayet saat 23.20 civarında durdurulduğunu ve Pazartesi sabahı devam ettiğini söyledi. Bir polis sözcüsü APA’ya yaptığı açıklamada, aramanın çok zor olduğunu söyledi. Suyun fazla olması nedeniyle hâlâ tüm bölgelere erişilemiyor.

Cumartesi öğleden sonra Burgenland’da 1.800 itfaiye operasyonu

Bu arada eyalet medyası, Rauchwart (Güssing bölgesi) yakınlarında rezervuarın yakınında bir barajın yıkıldığını bildirdi; bölge idari makamının tahliyenin gerekli olup olmadığını açıklığa kavuşturduğu söylendi. Ancak tahminlere göre akıntının yeniden düşüşe geçmesi muhtemel.

Cumartesi öğleden sonra Burgenland’da toplam 1.800 civarında itfaiye operasyonu gerçekleştirildi. Yaklaşık 3.800 üyesi olan 194 itfaiye teşkilatı ve sekiz afet yardım hizmeti müfrezesi konuşlandırıldı. Pazar öğleden sonra Federal Ordu’nun yardım misyonu tarafından destekleniyorlar.

Eyalet Valisi Hans Peter Doskozil (SPÖ), Oberwart’ta öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısında güney Burgenland’deki sel felaketiyle ilgili mevcut durum hakkında bilgi verdi. Pazartesi gecesi Eisenstadt-Umwelt ve Neusiedl am See bölgelerinde şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda itfaiye operasyonu düzenlendi.

Fırtınalara rağmen Federal Ordu’nun büyük tatbikatı “Koruyucu Kalkan 24” Perşembe günü Burgenland, Aşağı Avusturya, Steiermark ve Karintiya’da başlıyor. 21 Haziran’a kadar 7 bin 500 asker ve sivil çalışan, askeri milli savunma, mal koruma ve saldırganlarla mücadele konularında eğitim verecek. Almanya, İsveç, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Karadağ’dan da askerler konuşlandırılıyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 10.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.