On altı binanın bodrum katındaki muslukları bozdu ve ana vanayı açtı

Avusturya’da bir su tesisatçısı, bir hafta içinde 16 binanın bodrum katlarındaki muslukları bozarak, su baskınına neden oldu. 100 bin Euro’nun üzerinde masraf olduğu söylendi.

On altı binanın bodrum katındaki muslukları bozdu ve ana vanayı açtı

Oberwart’daki kooperatif binalarının tesisat işlerinden sorumlu OSG şirketinin eski çalışanının, çalıştığı Eisenstadt’taki üç konut kompleksinde muslukları kestiği, vanaları, armatürleri ve kaldırma sistemlerini çıkardığı ve suyu açık bıraktığı söyleniyor.

Mahkme hakimi Doris Halper-Praunias, eğitimli tesisatçıyı mülke 100.000 Euro üzerinde hasara yol açacak şekilde ciddi zarar vermekten suçlu buldu. Soruşturma sırasında şüphelinin etkilenen tesisin bir sakinine şüphe yöneltmeye çalıştığı söyleniyor. OSG’ye yaklaşık 27.000 Euro, sigorta şirketine ise 78.000 Euro civarında ödeme yapması gerekiyor.

Daha önce de başka bölgelerdeki binalarda yaşanan su baskınlarının soruşturulmasında, 25 yaşındaki sanık, ilk olarak tanık olarak sorguya çekildi. Ancak ifadelerindeki tutarsızlıklar nedeniyle daha sonra şüpheli durumuna düştü. Yargıç, soruşturma sırasında bu kişinin içeriden biri olduğunun anlaşıldığını açıkladı. Valflerin ve muslukların manipülasyonu, uzman tesisatçı ve yerel bilginin yanı sıra ilgili anahtarları da gerektiriyordu dendi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 22.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.