Polis palalı saldırganı vurarak öldürdü

Avusturya polisi, kolluk kuvvetlerine palayla saldırdığı söylenen bir adamı vurarak öldürdü.

Polis palalı saldırganı vurarak öldürdü

Cuma öğleden sonra Bad Sauerbrunn’da (Mattersburg bölgesi), polis, kolluk kuvvetlerine palayla saldırdığı söylenen bir adamı vurarak öldürdü. Öldürülen saldırganın Bad Sauerbrunn’da yaşayan 55 yaşındaki bir Alman vatandaşı olduğu belirtildi.

Burgenland’da polis palalı saldırganları vurdu

Olay saat 14.30 sıralarında Mattersburg bölgesindeki sağlık merkezinde yaşandı. Polis ekiplerinin olay yerine gelmesi üzerine adam önce eşini palayla tehdit etti, ardından polis ekiplerine saldırdı. İçlerinden biri yaralandı. Yaralanmanın boyutunun henüz bilinmediği ancak hayati tehlikenin bulunmadığı açıklandı. Tehdit edilen kadının yaşı ve kökenine ilişkin henüz bilgi bulunamadı.

Burgenland Eyaleti Polis Müdürlüğü’nden akşam saatlerinde yapılan yayında, ilk müdahalede bulunan polis memurlarının, saldırgandan palayı bırakmasını ve işbirliği yapmasını istediği söylendi. Ancak adam bunu görmezden geldi ve biber gazı kullanımının hiçbir etkisi olmadı. Şüphelinin polislere saldırması üzerine ilk müdahale ekipleri servis silahlarıyla ateş açtı. Saldırgan durduruldu, kurtarma zinciri devreye alındı ancak adam hayatını kaybetti.

Adam kadına ve polis memuruna palayla saldırdı

Silah kullanımı, özellikle de yapılan atış sayısı, kullanılan servis silahlarının sayısı ve saldırganın vücuduna isabet eden darbelerin sayısı soruşturuluyor. Planlandığı gibi bunlar Viyana Eyaleti Kriminal Polis Dairesi memurları tarafından yönetilecek. Bu iç soruşturmaların savcının soruşturmasıyla paralel ilerlediği belirtildi.

Bad Sauerbrunner Belediye Başkanı Gerhard Hutter (LIBS), APA’ya olayı polis sirenlerini ve helikopteri duyduktan sonra medyadan öğrendiğini söyledi. Henüz başka bir bilgisi yoktu. Aile içi tartışma ve ölümcül atış, sağlık merkezi yakınındaki bir yerleşim bölgesinde meydana geldi.

Şiddete maruz kalan kadınlar için acil servisler

Avusturya’da şiddete maruz kalan kadınlar, diğer şeylerin yanı sıra, Kadınlara yönelik yardım hattından yardım ve bilgi: 0800-222-555, www.frauenhelpline.at; Avusturya Özerk Kadın Sığınakları Derneği’nde (AÖF) www.aoef.at adresinde; Aile/Şiddet Koruma Merkezi Viyana’daki Viyana Şiddete Karşı Müdahale Merkezi: www.interventionsstelle-wien.at ve Viyana şehrinin 24 saat açık kadın acil numarası: 01-71719 ve kadın sığınma evinin acil numarası: 057722 ve Avusturya Şiddeti Koruma Merkezleri: 0800/700-217; Polis acil durum numarası: 133. | ©DerVirgül

Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.