Mayıs enflasyonu son ayların en düşük seviyesinde

Avusturya İstatistik Kurumu tarafından yapılan tahmine göre enflasyon Mayıs ayında yüzde 8.8 olarak gerçekleşti. Aylardır daha düşük bir değer görülmemişti.

Mayıs enflasyonu son ayların en düşük seviyesinde

Avusturya’daki enflasyon dalgası yavaş yavaş azalıyor. Avusturya İstatistik Kurumu tarafından yapılantahmine göre, Nisan ayında yüzde 9,7 olan enflasyon Mayıs ayında yüzde 8,8 ile Haziran 2022’den bu yana en düşük değerini aldı. Eylül’den Şubat’a kadar enflasyon çift haneli rakamlarda seyretmişti. Düşen enflasyonun nedeni şu anda esas olarak ucuz fosil yakıtlar. Avusturya İstatistik Kurumu Başkanı Tobias Thomas, “Gıda fiyatlarındaki artış eğilimi de daha da zayıflıyor” dedi.

Hızlı tahmin: Mayıs ayı enflasyonu yüzde 8,8

Ancak Avusturya’nın enflasyon oranı mayıs ayında yüzde 8.8 ile diğer Euro Bölgesi ülkelerine kıyasla hala daha yüksek. Almanya mayıs ayı için yüzde 6.1’lik bir fiyat artışı bildirdi. Avusturya, Euro Bölgesi karşılaştırmasında geçtiğimiz aylarda daha yüksek enflasyonla öne çıkmıştı. Son olarak, ortak para birimi bölgesi ortalamasının yüzde 2 puan üzerindeydi ve ekonomistlerin giderek daha fazla endişelenmesine neden oluyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 01.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.