Siyasi çatışma | Göçmenler çok sayıda polis aracını ateşe verdi

Göçmenler arasında çıkan siyasi tartışma sokaklara taştı. Gurupları durdurmak isteyen polise taş atan göstericiler, polis araçlarını ateşe verdi.

Siyasi çatışma | Göçmenler çok sayıda polis aracını ateşe verdi

Hollanda | Bir grup Eritrelinin Lahey’deki Opera binasında yaptığı toplantı, hükümet yanlısı yurttaşlar tarafından saldırıya uğradı.

Eritre rejiminin destekçileri ve muhalifleri arasında bir çatışma yaşandı. İki grup arasındaki gerginlik o kadar kızıştı ki isyan çıktı. Bu arada salon merkezindeki başka bir partiye gelen yüzlerce ziyaretçi hâlâ içeride. Bir sözcü, polisin bu insanları güvende tutmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

| İşte o görüntüler:

 

Görgü tanıklarının ifadesine göre, konferans merkezinin önünde park halindeki bir dizi araba birer birer ateşe verildi. Konferans merkezinin kendisi de yanıyor gibi görünüyor dendi.

Yüzlerce Eritreli genç, sopalarla ve diğer silahlarla birbirleriyle çatışıyor, arabaları ve diğer kamu mallarını yıkıyor. Birkaç araba ve bir yolcu otobüsü yandı.

Çeşitli yangınlara itfaiye ekipleri, devam eden isyanlar nedeniyle uzun süre ulaşamadı. Akşam 20.15 sıralarında yangınları söndürmeye başladı.

İki polis arabasını ateşe verdiler. Polis sözcüsü, “Meslektaşları da onlara taş atıldığı için zor anlar yaşıyor” dedi. “Bu nedenle Belediye Başkanı Jan van Zanen’den göz yaşartıcı gaz kullanma izni aldık” diyen sözcü, bunun olağanüstü bir çare olduğunu ekledi.

Polis henüz herhangi bir yaralanma olup olmadığı konusunda ve ayrıca herhangi bir kişinin tutuklanıp tutuklanmadığı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 17.02.2024
Düzenleme: 17.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.