Sandık merkezinde kavga | Polis olağanüstü durum ilan etti

Hollanda’da Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işleminin sona ermesine kısa bir süre kala olay çıktı. Amsterdam polisi olağanüstü durum ilan etti. Seçim Merkezi’ne polis helikopteri ve polis köpekleri ve de çok sayıda ambulans sevk edildi.

Sandık merkezinde kavga | Polis olağanüstü durum ilan etti

Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için, Hollanda’nın Lahey, Deventer ve Amsterdam’daki oy verme işlemi, pazar akşamı yerel saatle 21:00’de sona erdi.

Sandıklar kapanmadan kısa bir süre önce büyük bir kavga çıktı

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işleminin sona ermesine kısa bir süre kala olaylar çıktı. Yaşanan arbede ve kaosun ardından Amsterdam polisi olağanüstü durum ilan etti.

Haberin videosu:

 

Oy verme işleminin gerçekleştiği RAI Fuar ve Kongre Merkezi’ne polis helikopteri ve çok sayıda ambulans sevk edildi.

Görgü tanıklarına göre, sandıkların kapanmasına kısa bir düre kala, Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları arasında kavga çıktı.

Oy verme işleminin yapıldığı RAI Fuar ve Kongre Merkezi sözcüsüne göre, kavga, sandık başında görevli iki siyasi partinin temsilcileri arasında yaşandı.

Hollandalı kamu yayıncısı NOS’a konuşan bir tanık, son günlerde RAI’deki oy verme işlemleri şurasında gerginlikler olduğunu, ancak durumun oy verme işleminin son saatlerinde kontrolden çıktığını söyledi.

Amsterdam polis sözcüsü, Türkiye seçimleri için oy verme işleminin yapıldığı alanda “büyük bir olay” yaşandığını söyledi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosluğu yetkilileri, olaylarla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi.

Sandık başında görevli yaklaşık 100 kişinin, olayın ardından hala RAI’de kaldığı ve oy sandıkları ile pusulaları güvence altına aldıkları belirtildi.

Oy sandıkları, Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosluğu yetkilileri tarafından, güvenli bir yere götürüldü.

Hollanda’da kullanılan oy pusulaları, 14 Mayıs’tan önce Türkiye’ye gönderilecek.

Hollanda’da yaklaşık 260 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını oy kullanma hakkı bulunuyor.

Hollandalı düşünce kuruluşu Clingendael Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, Hollanda’daki Türk seçmenlerin sandığa gitme oranı yüzde 56 civarında. | © DerVirgül

Yayınlama: 08.05.2023
Düzenleme: 08.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.