Siyah öğrenciye ırkçı saldırı ülkede infial yarattı

Olayın videosu sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı

Siyah öğrenciye ırkçı saldırı ülkede infial yarattı

Birleşik Krallık | Carlisle’da siyah bir öğrenciye yönelik “ağır ırkçı nefret olayını” gösteren bir videonun sosyal medyada infial yaratmasının ardından 4 ergen gözaltına alındı.

İnternette dolaşan endişe verici videoda, üniformalı siyah öğrencinin cuma günü St. John Henry Newman Katolik Okulu yakınlarında beyaz bir erkek tarafından itildiği ve göğsüne yumruk atıldığı görülüyor.

Endişe verici videoda, saldırıyı atlatan öğrenci defalarca taciz ediliyor ve birkaç darbe aldıktan sonra beyaz gencin ayakkabılarını öpmeye zorlanıyor.

Olaydan sonra çekildiği varsayılan bir başka videodaysa beyaz ergenin mağduru sokak boyunca takip ettiği ve civardakiler müdahale etmeden önce iki kez yumrukladığı görülüyor.

Cuma günü paylaşılan videolar X’te 6 milyondan fazla izlendi ve açıkça ırkçı olan bu olaya karşı büyük bir tepkiyi tetikledi.

Olumo of Derby adlı sosyal medya kullanıcısı, videoyu “Birleşik Krallık’ta ırkçılık her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Siyahlar Carlisle’da güvende değil mi?” yazısıyla paylaştı.

Videonun viral hale gelmesinin ardından Cumbria polisi cumartesi sabahı ilk olarak bir genci gözaltına aldı ve “toplumdaki endişelerin” farkında olduğunu belirtti.

Polis, “herhangi bir yasal işlemi engellememek ya da olaya karışan çocukların kimliklerini açık etmemek” için insanları videoyu paylaşmamaya çağırdı.

Günün ilerleyen saatlerinde polis, hepsi Carlisle’dan olmak üzere üç beyaz gencin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Ergenlerden biri “ağır ırkçı fiili bedensel zarar” şüphesiyle, diğer üçüyse ağır ırkçı fiili bedensel zarara yataklık şüphesiyle gözaltına alındı.

Başkomiser Sarah Jones, “Bunlar internette dolaşan ve hem toplumda hem de Cumbria Polisi’ndeki memurlar arasında şok ve endişeye yol açan iğrenç görüntüler” dedi.

Bu olayı çok ciddiye aldığımıza dair topluma güvence verebiliriz ve 4 kişiyi gözaltına aldık.

Memurlarımız gece boyunca çalıştı ve bugün de soruşturmaları yürütmeye devam ediyorlar.

Polis, toplumdan gelen endişelere yanıt olarak Carlisle’daki devriyeleri artıracak.

Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Eşit adalet dedi ki:

    Hayret verici Siyahlar Beyazlara istediği pislikleri saldırıları yaparsa ırçılık olmuyor. ama bir siyahiye değil saldırmak zenci sözünü kullanmak bilem suç ırkçılık oluyor böyle ayrımcı tek taraflı adalet asla olmaz çünkü bu gösteriyor ki siyahiler de dokunulmazlık var olmasını onlarıa değil dokunmak zenci denek bilem suç olduğuna göre bu onları bu şekilde şımartıyor o nedenle her yerde kültürsüz hareketler yaparlar