Avusturya’da bir okulda skandal görüntüler | İstihbarat devreye girdi

Bir meslek okulundaki birkaç öğrenci, Yahudi mahkumların infazını yeniden canlandırdığı ve Hitler selamı verdiği ve de yabancıların öldürülmesiyle ilgili Nazi şarkı sözlerinin söylendiği bir video yayımladı.

Avusturya’da bir okulda skandal görüntüler | İstihbarat devreye girdi

Kärnten eyaletindeki bir okuldan şok görüntüler! Bir meslek okulundaki birkaç öğrencinin teneffüs sırasında Yahudi mahkumların infazını yeniden canlandırdığı söyleniyor. Ayrıca gençler sınıfta Hitler selamı verdi. Bu görüntüler internete düştü ve viral oldu. Şimdi devlet güvenlik istihbarat birimleri soruşturma başlattı.

Görüntülerde yerde diz çökmüş beş erkek çocuk ve infaz komitesini “oynayan” iki kız görülüyor. İki öğrenci Hitler selamı veriyor. 17 yaşındaki bir genç, yabancıların öldürülmesiyle ilgili Nazi şarkı sözlerinin eşlik ettiği görüntüleri TikTok ve Instagram’da paylaştı.

Diğer öğrenciler daha sonra olayı müdüre bildirdiler, o da polise haber verdi. Soruşturma sırasında bir siber suç memuru, orijinal kayıtların güvenliğini sağlamayı başardı. 17 yaşındaki çocuğun şok edici paylaşımları daha sonra silindi ve sosyal medya kanalları da kapatıldı. Yaşları 14 ile 17 arasında değişen yedi şüpheli soruşturmaya alındı.

“Böyle bir şeye kesinlikle tolerans göstermeyeceğiz”

Milli Eğitim Müdürlüğü de olayı doğruladı. Eğitim Müdürü Isabella Penz’in “Kurier” gazetesinde “Evet, olayı doğruladık. Bunu bize okulun kendisi bildirdi.” dediği aktarılıyor. Penz, “Burada tam eyleme geçmek önemli; böyle bir şeye kesinlikle tolerans göstermeyeceğiz” diye açıklıyor. Okul artık bir önlem paketi üzerinde karar kıldı. Öğrencilerle bireysel tartışmalar, okul sosyal hizmetleri ve önleme görevlisi ile yapılan görüşmelerin yanı sıra, sınıflarda konuyla ilgili özel atölye çalışmaları da düzenlenmektedir.

Söz konusu okul, skandal video hakkında henüz kamuya açık bir yorumda bulunmadı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 01.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.