“Bugün sadece Avusturyalılar için açıktır”

Avusturya’nın turistlik bölgesindeki bir pizzacı, sadece Avusturyalıların girebileceği günler belirledi. Bu günlerde Avusturyalı olmayanlara pizza ve diğer hizmetler verilmiyor. Irkçılık olarak nitelenen bu uygulama ülke genelinde eleştirilere neden oldu.

“Bugün sadece Avusturyalılar için açıktır”

Çarşamba günü Kärnten Eyaleti Millstatt’taki Pizzeria Peppino’nun önündeki bir panoya “Bugün sadece Avusturyalılar için açıktır” yazıldı. Konuklar “Tripadvisor” platformuna “Bunun bir şaka olduğunu düşündük, ancak şahsen sorduktan sonra ciddi olduğu ortaya çıktı” diye yazdı. Bir konuk sabah rezervasyon yaptırmış, ancak akşam Avusturyalı olmadığı nedeniyle kendisine hizmet verilmemiş.

Yılın başında veganları, hippileri, çevrecileri ve Arapları restoranından dışladığı için sadece Almanca konuşulan ülkelerde değil, uluslararası medyada da manşetlere çıkan ev sahibi Stefan Lercher, 15 Ağustos tatilinden sonra bir “Avusturya Günü” başlattığını doğruladı.

Çarşamba günü, bir misafir tebeşirle yazılmış bazı harfleri silerek, tahtaya “Bugün sadece zenginlere açıktır” yazdığı görüldü. Bunun üzerine Lercher müşteriyi dışarı attığı söylendi.

Restoran değerlendirme platformlarında çoğunlukla kötü eleştiriler olması umurunda değil diyen işletme sahibi, “Kime hizmet edeceğime ben karar veririm” dedi. |©DerVirgül

Yayınlama: 20.08.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.