Kızının karnesinde değişiklik yapan babaya hapis

Avusturya’da kızının liseye [Gymnasium] alınması için daha önceki karnesinde değişiklik yaptığı anlaşılan babaya, üç ay hapis cezası verildi. Göçmen baba sucunu kabul etti.

Kızının karnesinde değişiklik yapan babaya hapis

40 yaşındaki bir babanın, kızının liseye [Gymnasium] kabul edilmesi için ilkokul karnesinde sahtecilik yaptığı söyleniyor. Baba, perşembe günü Klagenfurt Bölge Mahkemesi’nde gıyabında üç ay şartlı hapis cezasına çarptırıldı.

Tanık olarak ifade veren söz konusu karneyi veren Klagenfurt ilkokulunun müdürü, konunun ancak daha sonra ortaya çıktığını açıkladı. Sanığın karnede önemli bir eklemeyi gizlediğini, yani kız öğrencinin genel özel okul [Sonderschule] müfredatına göre matematik ve Almanca öğretildiğini açıkladı.

[Editörün Notu: Sonderschule, yetersiz görülen ve daha çok Almanca dilbilgisine sahip olmayan göçmen öğrencilerin gönderildiği bir okuldur. Bu tahrifat, kız öğrencinin liseye kabul edilmesini mümkün kılmış. Ülkede [Gymnasium] olarak bilinen liseye kaydolabilmek için, ilk okuldan itibaren not ortalamasının yüksek olması gerekmektedir.]

Sahtekarlık, lisedeki bir öğretmenin, öğrencinin Almanca dil becerilerinin zayıf olduğu ancak karnede iyi not olarak görülmesinin nasıl olabileceğini öğrenmek için, okul müdürüyle temasa geçmesiyle ortaya çıktı. Yargıç tanığa “Böyle bir şey sık sık olur mu?” diye sordu. 54 yaşındaki okul müdürü “Daha önce hiç başıma gelmedi” diye cevap verdi. Öğrenci şimdi bir ortaokula devam ediyor.

Özel olarak korunan belge

Yargıç Liebhauser-Karl, 40 yaşındaki şahsı üç ay şartlı hapis cezasına çarptırdı ve yargılama masraflarını ödemesine hükmetti. Karne özel olarak korunan bir belge olduğu için ceza iki yıla kadar hapis olabilirdi. Suçunu kabul etmesi hafifletici neden olarak kabul edildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 11.01.2024
Düzenleme: 11.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.