Mali polisten gastronomi sektörüne kayıt dışı istihdam operasyonu

Avusturya mali polisi, yiyecek içecek işletmelerinde yasadışı istihdamı ortaya çıkardı.

Mali polisten gastronomi sektörüne kayıt dışı istihdam operasyonu

Mali polis Ağustos ayı ortasında 19 memurla 29 noktada gerçekleştirdiği geniş çaplı bir operasyonda Kärnten eyaleti göllerindeki restoran ve otelleri denetledi. Raporlama ve sosyal güvenlik düzenlemelerinin yanı sıra yazar kasa zorunluluğuna ilişkin çok sayıda ihlal tespit edildi.

Maliye Bakanı Magnus Brunner yaptığı konuşmasında “Turizm işletmelerimiz ülke ekonomisinin önemli bir ayağını oluşturuyor” dedi. “Mali polis de bu sektörde değerli işler yapıyor, çünkü dürüst girişimcilerin büyük çoğunluğunu, çalışanlarını sosyal güvenlik sistemine doğru bir şekilde kaydetmeyen dolandırıcılardan koruyorlar. Bu şekilde mali polis memurlarımız harçları ve vergi gelirlerini koruyor ve Avusturya’da adil rekabet koşullarına katkıda bulunuyor.”

Denetim sırasında gizli kayıt

Toplam 40 işletme denetlendi ve mali polis memurları 44 yasadışı istihdam ihlali tespit etti. İşletmeciler, çalışanlarını sosyal güvenlik için kaydettirmeyi ihmal etmişlerdi. Bazı şirketler denetimlere özellikle küstahça tepki gösterdi.

Görevliler henüz şirketteyken, ELDA üzerinden ÖGK’nın dijital kayıt sistemine girdiler ve denetim sırasında çalışanları hızlı bir şekilde buraya kaydettiler. Soruşturmalar halen devam ediyor ve ciddi para cezaları tehdidi söz konusu.

120.000 Euro gecikmiş borç

Vergi incelemeleri sırasında, yazar kasaların kullanılmaması veya yokluğu ve yazar kasa fişlerinin düzenlenmemesi gibi yazar kasa yükümlülüğüne ilişkin toplam dokuz ihlal tespit edilmiştir.

Mali polis ayrıca yabancı bir çalışanın kontrol edilmesi için yabancılar polisini de bilgilendirdi. Bu kişinin sadece yasadışı olarak istihdam edilmediği, aynı zamanda ülkede de yasadışı olarak kaldığı ortaya çıktı. Bu nedenle olay yerinde tutuklandı. Toplamda 120.000 Euro’dan fazla vergi borcu ortaya çıkarıldı. Olayların mali ceza makamı tarafından incelenmesinin ardından daha fazla ceza kesilecek. |© DerVirgül

 

Yayınlama: 29.08.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.