Posta paketinden boa yılanı çıktı

Avusturya’da üzerinde porselen biblolar olduğunu belirtilen kutudan boa yılanı çıktı.

Posta paketinden boa yılanı çıktı

Klagenfurt’taki posta dağıtım merkezinde bir çalışan, porselen biblolar içerdiği iddia edilen bir pakette hava delikleri fark etti. Açtığında bunun bir yılan olduğunu görünce dehşete düştü.

DHL çalışanı Marcel Sielaff, içinde cam figürler olması gereken paketi alttan açtı. Daha önce kutudaki hava deliklerini keşfetmişti. İçerideki kağıt şeritlerini çıkardı ve ortaya küçük bir plastik kutu çıktı. Kutuyu açtığında içindekileri hayrete düşürdü: Bir yılan. Meslektaşları hayvanın kesinlikle öldüğünü söyleyerek onu sakinleştirmeye çalıştı.

“Zehirli bir yılana hazırlıklı olun”

Ama yılan hareket etti. Bunun üzerine Sielaff kutuyu hızla tekrar kapattı ve hayvanat bahçesini aradı. Sürüngenler ve zehirli hayvanlar konusunda uzman, zehirli yılanların genellikle yasa dışı olarak paketler halinde gönderildiğini deneyimlerinden biliyordu. Böylece kutuyu dikkatlice açtı ve sürüngenin zehirli olmayan dev bir yılan, bir boa yılanı olduğunu görünce rahatladı.

Bir paltonun altında ısındı

Uzaman, “Yılan için ulaşım çok kötüydü, tamamen hipotermikti. Onu koltukaltımın kıvrımına sıkıştırdım, buz saçağı kadar soğuktu” dedi.

Uzmana göre hayvan nakliyeden sağ çıkamayabilirdi. Paketin içinde ısı vardı ama soğuktu. Daha sonra yaklaşık 70 santimetre uzunluğundaki genç yılanı yetkili hayvanat bahçesine götürdü.

Bu özel vakada, hayvanları koruma ombudsmanını bilgilendirildiği ve geri kalan her şey sorumlu makamlara bırakıldığı belirtildi. Yılan muhtemelen Avusturya’daki sahibine geri gönderilecek. Paketi gönderenin ise ceza yemesi bekleniyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 12.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.