Terör davası yapılamadı | Türkiye vatandaşı sanık firarda

Çarşamba günü, 40 yaşındaki bir Türkiye vatandaşına karşı açılan terör davası Klagenfurt’taki bölge mahkemesinde yapılamadı. Adamın saklandığına inanılıyor, tutuklama emri çıkartıldı.

Terör davası yapılamadı | Türkiye vatandaşı sanık firarda

40 yaşındaki sanığın terör davasına getirilmesine yönelik çabalar başarısız oldu. Sanık, 2012-2021 yılları arasında PKK ve siyasi parti HDP için kurye hizmeti vermek ve böylece suç işlemekle suçlanıyor.

Sanık, Türk makamları tarafından takip edildiğini ileri sürdü

Suçlamalar, sığınma sürecindeki adamın bilgilerine dayanıyor. Kendisinin bile bilmediği gizli mesajları Türkiye içinde ilettiğini söyledi. Türk yetkililer onu takip ediyor. Onlar da onu çevirip PKK’ya casus olarak geri getirmeye çalıştıklarını ileri sürdüğü kaydedildi.

Adam 2021’den beri Avusturya’da ve Kärnten eyaletinde bir catering sektöründe çalışıyor.

Mahkeme celbinin teslimi bile zor olmuş, polis sonunda celbi şahsen işyerinde kendisine teslim etmişti. Sanık, duruşmaya hazırlanmak için savunma avukatıyla temas halindeydi. Savcı, adamın daha önceki randevu ve görüşmelere her zaman geldiğini söyledi. Davadan kaçabileceğine ve saklanabileceğine dair hiçbir belirti yoktu dendi.

Savcı sanığın tutuklanmasını talep etti

Ancak çarşamba günü, duruşmadan kısa bir süre önce işvereninden ve ev adresinden çıkış yaptığı ortaya çıktı. Cep telefonu da kapalıydı. Komşuları, adamı arayan memurlara 40 yaşındaki adamın İngiltere’ye kaçmak istediğini söyledi. Savcı, kaçma riski nedeniyle tutuklama emri çıkarılması için başvuruda bulundu ve bu talep mahkemece kabul edildi.|© DerVirgül

Yayınlama: 26.07.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.