“Akdeniz’deki Moskova” | Antalya

New York Times, Antalya’yı “Akdeniz’deki Moskova” diyerek haberleştirdi. “Ruslar, Türklerden açık ara daha kalabalık”

“Akdeniz’deki Moskova” | Antalya

ABD’nin önde gelen gazetelerinden The New York Times (NYT), Rusya-Ukrayna savaşından kaçıp Antalya’ya yerleşenleri ele aldığı haberinde güney şehri için “Akdeniz’deki Moskova” ifadesini kullandı.

Haberde, Antalya’da Rusça tabelalı kuaförlerin, ortak çalışma alanlarının ve çeşitli işletmelerin artışına değinildi. Yabancı nüfusun artmasıyla bölge halkının yükselen kiraları karşılayamayacak duruma geldiği vurgulandı.

İzlenimlerini aktaran muhabir, bulunduğu parkta Rusların Türklerden açık ara daha kalabalık olduğunu ifade etti.

Haberde, parkta dondurma satan bir vatandaşın “Bir sabah uyandık ve artık hiç Türkçe duymuyorduk. Türkler kendi ülkesinde yabancı gibi hissediyor” ifadelerine yer verildi.

Antalya valisinin eylülde yaptığı açıklamadan yararlanılan haberde, son iki yılda şehre 50 binden fazla Rus’un, 18 binden fazla da Ukraynalının yerleştiği belirtildi.

NYT, yabancıların kasımda Antalya’da 19 binden fazla ev aldığını ve yetkililerin, yoğunluğu farklı bölgelere dağıtmak için şehrin 10 mahallesini yabancıların ikametine kapattığı bilgisini ekledi.

Gazete, daha önce de Rus vatandaşlarının rotasını Akdeniz’e çevirdiğine dair bir haber yayımlamıştı.

Ekimde yazılan haberde, “Rus süper yatları Türkiye’yi sığınacak liman belledi” ifadesi kullanılmıştı ve ABD’nin, Rusya’ya uygulanan yaptırımların Türkiye’de geçersiz kalmasından rahatsızlık duyduğu aktarılmıştı.

Ayrıca, Reuters haber ajansı da geçen haftalarda yayımlanan bir haberde Rus nüfusunun artmasıyla Antalya’da yerli vatandaşların yaşadığı konut krizini ele almıştı.

Haberde, kira artışının önlenmesi için başlatılan kampanyaya 13 bin 571 yerli vatandaşın imza attığına değinilmişti. | Independent Türkçe, New York Times, Reuters

Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.