Kurier gazetesi 40 çalışanını işten çıkarıyor

Avusturya’nın liberal günlük gazetesi Türkçe çevirisiyle [Kurye] olan Kurier gazetesi, tasarruf paketi kapsamında 40 gazetecinin işine son verileceğini açıkladı. Ayrıca gazetenin baş editörü de değişti. Kurier gazetesi bir dönem Türkçe haber yayınlamıştı.

Kurier gazetesi 40 çalışanını işten çıkarıyor

Medya endüstrisindeki zorlu ekonomik durum, Kurier Medienhaus’ta bir tasarruf paketini de içeren yeniden yapılanma sürecine yansıdı.

Salı günü, İş ve İşçi Bulma Kurumu AMS’e 40’a kadar çalışan işten çıkarılmak üzere kaydoldu. Medya şirketi ayrıca çarşamba günü yayınlanan bir yayında yazı işleri ekibinin tepesinde bir değişiklik olduğunu duyurdu: Martin Gebhart, 1 Mart’ta baş editör olarak Martina Salomon’un yerini alacak. Salomon editör olarak devam edecek.

Düşen satış geliri, azalan abonelikler

“Kurier”, artan hammadde ve enerji maliyetleriyle örtüşen basılı baskı satış gelirlerinin ve azalan aboneliklerin olduğu zor mali durumu özetledi. Aynı zamanda, reklam parası giderek büyük uluslararası platformlara akıyor. Şu anda başlatılan “çok aşamalı yeniden yapılanma süreci”, “Kurier” yazı işleri ekibi de dahil olmak üzere tüm departmanları etkileyecek.

“Kurier” genel müdürü Richard Grasl’ın, 40 kişiye kadar planlanan işten çıkarmaların “çok üzücü ancak ‘Kurier’ için başarılı bir girişimci geleceği güvence altına almak için gerekli” olduğunu söylediği aktarıldı. İş konseyi ile kapsamlı bir sosyal plan hazırlandı.

Medya endüstrisindeki çalkantılar

Medya endüstrisindeki çalkantılar, yeniden düzenlemeyi kaçınılmaz hale getirecek. Bu nedenle genel yayın yönetmeninde de bir değişiklik var. 1 Mart’tan itibaren eski “Kurier” iç politika departmanı başkanı Martin Gebhart genel yayın yönetmeni rolünü devralacak.

Gebhart, 2022’den beri iç politika departmanına, ondan önce de Kurier’in kronik departmanına başkanlık ediyordu. Ancak kariyerinin açık ara en uzun dönemini “Niederösterreichische Nachrichten”de (NÖN) geçirdi. Gebhart, 1986’dan bu yana 30 yıldan fazla bir süre orada çalıştı; önce muhabir olarak, 1995’ten itibaren de bölüm başkanı olarak. 2001 yılında genel yayın yönetmeni yardımcılığına, 2005 yılında ise yerel genel yayın yönetmenliğine atandı. 2016’dan itibaren tek baş editör oldu.

Kurier Medienhaus denetim kurulu başkanı Erwin Hameseder, “yayın grubunun uzun vadeli başarısını garanti altına almak için” yönetimin kararlarını desteklediğine dair güvence verdi.

https://kurier.at/mehr-platz/adem-hueyuek-fuer-manche-bin-ich-ein-tuerkei-feind/402442770

Önceki yılda zaten tasarruf

“Kurier” yayınevi geçen yıl zaten tasarruf yapmıştı. Medya şirketi Nisan 2023’te yaklaşık 20 çalışanıyla dostane fesih arayışında olduğunu duyurdu. Ayrıca doğal ayrılmaların değiştirilmeyeceği ve kısmi emeklilik yoluyla daha fazla maliyet düşürme yoluna gidileceği açıklandı. Kurier medya şirketi finansal sorunlarla boğuşan tek büyük piyasa gazetesi değil. Geçen yıl bazı medya şirketlerinde personel alanı da dahil olmak üzere tasarruf programları kamuoyuna duyuruldu.

Avusturya tiraj kontrolüne göre Kurier, 100.000’den fazla baskıyla ülkedeki tüm günlük gazeteler arasında üçüncü en büyük tiraja sahip. Yalnızca “Kronen Zeitung” ve “Kleine Zeitung” daha fazla sattı. Medya analizi “Kurier”in basılı ve e-baskı erişiminin yüzde 5,4 veya 417.000 kişi olduğunu gösteriyor. Kurier.at adlı çevrimiçi sitenin 2023 yılında yaklaşık 2,6 milyon tekil kullanıcısı vardı ve bu, web’de aktif olan nüfusun yüzde 36,5’ini temsil ediyor.

Richard Grasl, bu yılın başından bu yana Kurier medya şirketinin yeni genel müdürü olarak görev yapıyor. Grasl, görevi uzun süredir “Kurier” genel müdürü olan Thomas Kralinger’den devraldığında, Grasl medya endüstrisinin “tüm zamanların en büyük ayaklanmasıyla” karşı karşıya olduğunu gördü. Medya yöneticisi aynı zamanda medya grubuna bağlı “profil” haber dergisinin işlerini de yönetmektedir.

Kurier Gazetesi

Siyasi eğilim: Liberal

Kurier, İkinci Dünya Savaşı’nın sonundan itibaren Avusturya’nın en başarılı gazetesiydi.

Ta ki bu pozisyonu, yeniden canlanan Kronen Zeitung’a 1959’da kaptırana dek.

Kurier, bulvar gazeteciliğini, magazini ve haberciliği kaynaştırmakta ve kendini Avusturya’nın önde gelen nitelikli gazetesi olarak görmektedir.

Kurier, gerçekten de ülkenin en çok okunan günlük gazeteleri arasında bulunuyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 21.02.2024
Düzenleme: 21.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.