Österreich Gazetesinin Yaptığını İHA’da Yapıyor!

İhlas Haber Ajansı, haber değeri taşımayan, çok sıradan, yanlış park etmiş bir Almanya plakalı aracı haber yapıyor ve ‘’Gurbetçinin hatalı parkı sosyal medyayı ayağa kaldırdı’’ başlığıyla, Avusturya bulvar gazetelerinin yaptığı gibi, gurbetçiyi hedef gösteriyor.

Österreich Gazetesinin Yaptığını İHA’da Yapıyor!

Adem Çetin / Viyana

Avrupa’da yaşayan Türkiye göçmenlerinin neredeyse üçte biri, her yıl yaz aylarında Türkiye’ye seyahat eder.

Özellikle Türk Hava Yolları’nın yaz aylarında uçak biletleri fiyatlarını yukarı çekmesi nedeniyle, ikiden fazla bireyden oluşan aileler, daha ucuz olduğundan dolayı karayoluyla izine gitmeyi tercih etmekteler.

Milyona yakın insanın, Temmuz ve Ağustos aylarında Türkiye’ye seyahat etmelerinin sonucu olarak, gümrüklerde ve otoban gişelerinde yığılmalar, sistemlerde aksamalar ve maalesef trafik kazalarını doğurmakta.

Türkiye göçmenleri bütün bu sıkıntılara, dört hafta anayurdunda vakit geçirmek, akrabalarını görmek ve tatil yapmak için katlanmaktadır.

Teknik sorunlar her ne kadar zor gelse de, aşılabilir ve düzeltilebilirdir.

Ama, Türkiye göçmenlerinin anayurtlarında, bir yabancı gibi muamele görmesi, üç bin kilometre yol kat ederek geldiği ülkesinin insanına karşı bir yabancılaşma eğilimi doğurmaktadır.

Türk medyasında yer alan haberlerde, özellikle olumsuz haberlerde ‘’gurbetçi’’ vurgusu başlık olarak kullanılmakta ve algı yaratılmak istenmektedir.

Yanlış araç parkının ne gibi bir haber değeri olabilir?-Bunu tartışmak bile zaten yanlıştır.

Haber Ajansı,  haber değeri taşımayan bir gelişmeyi bültenine taşıyarak, haber değeri olsun diye, başlığa ‘’gurbetçi’’ ibaresini koyarak, gurbetçileri hedef göstermiştir.

Zonguldak’ın bir ilçesinde, bir bankanın önüne yanlış park eden Almanya plakalı aracın resmini çekerek, işte gurbetçiler böyle demek- gurbetçilere karşı oluşmuş ön yargıyı alevlendirmektir.

İhlas Haber Ajansı bülteninde yayınlanan bu haberin, Avusturya boyalı basınında yabancıları hedef gösteren haberlerle aynı değil mi?

 

Österreich/oe24.at ve Kronen Zeitung gibi gazetelerin, manipülasyon haberlerle, Avusturyalıların bilinç altına Türkiye göçmenlerini ve diğer yabancıları, olumsuz bir öge gibi kazımak istemesinden ne farkı var?

Sürekli olarak, Österreich/oe24.at medya grubu, ‘’Türk şunu yaptı’’, Türk Dolandırdı’’ gibi manşetlerle, göçmenlere karşı algı operasyonu yapılmıyor mu?

İhlas Haber Ajansı ve diğerlerinin, milyonlarca Euro Türkiye’ye döviz getiren gurbetçileri hedef göstermesi, ötekileştirmesi haksızlık değil mi? (virgül.at)

Yayınlama: 24.07.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.