Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan’dan asker evi yorumu: İnsanın olduğu yerde sınıf olacak

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın Tokat’taki baba evinin fotoğrafına dair yazısında “İnsanın olduğu yerde sınıf olacak” dedi.

Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan’dan asker evi yorumu: İnsanın olduğu yerde sınıf olacak

Evrensel gazetesinin değerlendirdiği habere göre | İktidara yakın Yeni Şafak’ın yazarlarından İsmail Kılıçarslan, Irak’ın kuzeyinde hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın Tokat’taki baba evinin fotoğrafına dair yazısında “İnsanın olduğu yerde sınıf olacak ve dolayısıyla ‘sınıf ayrımı’ da var olmaya devam edecek” dedi.

“Pençe-Kilit” operasyon bölgesinde yaşamını yitiren Yasin Karaca’nın baba evinin durumunu gösteren fotoğraf, savaşta ve çatışmalarda yaşamını yitirenlerin emekçilerin, yoksulların çocukları olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Tepkiler üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evin yenileneceğini duyurdu.

Tartışmalar üzerine “Yoksul evlerin şehit çocukları” başlıklı bir yazı kaleme alan Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan da bu durumu “toplumlarda sınıfların her zaman olacağını” savunarak meşrulaştırmaya çalıştı ve iktidara tek laf etmeden fatutayı “STK’lara” kesti.

Türkiye’de durumun dünyadakinden iyi olduğunu ve “Türkiye’de ‘sınıflar arası geçişkenlik’ hâlâ çok zor olmadığı için ‘sınıf ayrımını’ gördüğümüz alanlar nispeten çok fazla da değil” iddiasını öne süren Kılıçarslan, yazısında şu sözleri sarf etti:

“İnsanın olduğu yerde sınıf olacak ve dolayısıyla ‘sınıf ayrımı’ da var olmaya devam edecek. Burada yapılabilecek şey ‘sınıfsız toplum ütopyası’ kurgulayıp olmayacak bir şeyin peşinde koşmak değil. Sınıfsal ayrımları en düşük hale getirmeyi bir bakıma ‘sosyal devlet’ olmanın olmazsa olmaz şartı olarak konuşmaya başlamazsak alınacak mesafe yok bana kalırsa.”

“Sınıfsal ayrımları en aza indirme” görevinin “sivil toplum yapılarında” olduğunu öne süren Kılıçarslan, “Ülkemizde ne dindar-muhafazakar çevrenin ne seküler dünyanın STK’ları bu sert alanlara girip de konforlarını bozmaya yanaşmıyorlar. Ya iktidarın gölgesi ya Brüksel’in parası tatlı geliyor. Ya sadece yardım ve eğitim odaklı ya da sadece kültürel iktidar komiserliği odaklı bu STK kakofonisinde ‘sivil’ olana yer kalmıyor” dedi.

Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.