500 kiloluk napalm bombası bulundu

Avusturya’da İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma 500 kiloluk bir hava bombası bulundu. Uzmanlara göre bu buluntu ender rastlanan bir durum.

500 kiloluk napalm bombası bulundu

Salı günü Guntramsdorf’ta [Mödling bölgesi] İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma 500 kiloluk bir hava bombası bulundu. Bir napalm bombası olan savaş kalıntısı birkaç metre derinlikte bulundu. Uzmanlara göre bu buluntu ender rastlanan bir durum.

EOD Munitionsbergung’un genel müdürü Stefan Plainer noe.ORF.at’a yaptığı açıklamada, halen bulunan savaş bombalarının yüzde 99’unun patlayıcı bombalar olduğunu söyledi. Ancak Guntramsdorf’ta salı günü yangın bombası olarak da bilinen bir napalm bombası ortaya çıkarıldı. EOD Munitionsbergung bundan önce sadece bir kez böyle bir bomba bulmuştu ve o da şu anki bölgeden sadece 100 metre uzakta.

Bomba yerin 6.5 metre altında bulundu, etkisiz hale getirildi ve ardından Avusturya Silahlı Kuvvetleri tarafından taşındı. Bombanın aranması kasıtlıydı. Plainer sorulduğunda “Orada bir bomba olduğuna dair açık bir işaret vardı – savaş sırasında çekilen hava fotoğraflarında görülebiliyordu” dedi. Bu derinlikte bombalardan kaynaklanan acil bir tehlike olmasa da özellikle kazılar yapıldığında her zaman bir risk kalıntısı olduğu kaydedildi.

Avusturya Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamada, Salı günü yapılan kurtarma çalışmaları sırasında 200 metre yarıçapındaki alanın boşaltılması gerektiğini söyledi. Diğerlerinin yanı sıra Efko şirketi ve Badner Bahn da bu durumdan etkilendi.| ©DerVirgül

 

Yayınlama: 08.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.