900 evin elektriği kesildi | halk sokaklara çıktı

Aşağı Avusturya’da 900 hanenin elektriği perşembe akşamı kesildi. Halk sokakta toplanmaya başladı.

900 evin elektriği kesildi | halk sokaklara çıktı

Perşembe akşamı St. Pöltn’deki 900 evde elektrik kesildi. Birkaç yüksek katlı binanın yanı sıra, özel bir huzurevi de etkilendi. EVN’e göre, bunun nedeni bir trafo merkezinde çıkan yangın.

Eyalet enerji tedarikçisi EVN’e göre saat 20.37’de Oberwagram ve Unterwagram’da elektrikler aniden kesildi ve başlangıçta yaklaşık 900 haneyi etkiledi. Bu durum, yoğun nüfuslu yerleşim bölgesindeki birkaç bin kişiyi etkiledi ve bazıları daha sonra sokakta toplandı.

Özel Caritas bakım evinde bile akşamları sadece acil durum ışıkları yanıyordu. Bu nedenle güvenlik nedeniyle itfaiye çağrıldı ve diğer şeylerin yanı sıra acil durum jeneratörünün çalıştırılmasına yardımcı oldu. Elektrik kesintisinin nedeni, birkaç kule bloğunun bulunduğu Hubert-Schnofel-Siedlung’daki bir trafo istasyonunda çıkan yangındı.

Ancak yapılan bir araştırmaya göre, huzurevi de dahil olmak üzere hanelerin çoğuna yeniden elektrik verildi. EVN, kesintiden bir saat sonra sadece yangından zarar gören trafo istasyonunun yakın çevresindeki yaklaşık 60 müşteriye hala elektrik verilemediğini duyurdu. Saat 22:00 sularında herkese tekrar ne zaman elektrik verileceği hala belirsizdi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 18.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.