Artan demiryolu geçitlerindeki kazalara karşı önlemler

Ocak ve Eylül ayları arasında Aşağı Avusturya’daki demiryolu geçitlerinde 20 kaza meydana geldi ve üç kişi hayatını kaybetti. Sürücüler genellikle hatalı davranıyor – polis ve Federal Demir Yolları [ÖBB] ortak bir kampanyayla buna dikkat çekti.

Artan demiryolu geçitlerindeki kazalara karşı önlemler

Bariyerler açık olmasına ve kırmızı ışık yanmamasına rağmen hızlarını düşürdüler.” Bu gibi cümleler, bu hafta Herzogenburg’daki (St. Pölten bölgesi) bir demiryolu geçidi çevresinde yapılan odak operasyonunun bir parçası olarak polis memurlarından duyuldu.

Bu kez herhangi bir ceza söz konusu değildi; polis ve ÖBB daha çok sürücüleri tehlikeler konusunda bilinçlendirmekle ilgileniyordu çünkü ÖBB’ye göre Ocak ve Eylül 2023 tarihleri arasında Aşağı Avusturya’daki demiryolu geçitlerinde 20 kaza meydana geldi ve üç kişi hayatını kaybetti.

Kazaların karmaşık nedenleri

Eyalet Ulaşım Dairesi Başkanı Willy Konrath, kazaların nedenlerinin karmaşık olduğunu, ancak vakaların büyük çoğunluğunda araç sürücülerinin yanlış davrandığını açıklıyor.

Kazaların birkaç basit kuralla önlenebileceğini vurgulayan Konrath, “üç A “dan bahsediyor: yaklaşma hızı, dikkat, adaptasyon. Bir yandan, bir demiryolu geçidine geldiğinizde yaklaşma hızınızı ayarlamanız gerekir. Diğer yandan, bu özel bir geçit olduğu için özellikle dikkatli olmak gerekir. Ve üçüncü olarak, davranışınızı farklı demiryolu geçitlerine uyarlamanız gerekir.

Demiryolu geçitlerinin yarısı teknik olarak güvenli değil

Bazı yol kullanıcılarının yanlış davranışlarına ek olarak, Aşağı Avusturya’daki tüm hemzemin geçitlerin yarısı hala kırmızı ışık ya da bariyerle güvence altına alınmamıştır.

ÖBB Infrastruktur AG CEO’su Johann Pluy, Aşağı Avusturya’yı daha güvenli hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, diyor. “Bölgesel bir hatta, her 700 metrede bir demiryolu geçidimiz var, bu yüzden kablolar, kilitlemeler vb. döşemek zorundasınız.” ÖBB, demiryolu geçitlerini daha güvenli hale getirmek için yılda toplam 25 milyon Euro yatırım yapıyor.

“En iyi demiryolu geçidi var olmayan geçittir”

Ancak bariyerli ya da trafik ışıklı demiryolu geçitlerinde de zaman zaman kazalar meydana gelmektedir. Bu nedenle her yıl 20 ila 40 demiryolu geçidi açılıyor. Pluy, “En iyi demiryolu geçidi, var olmayan geçittir” diyor. 2011 yılında Aşağı Avusturya’da hala 1.600’den fazla demiryolu geçidi varken, şu anda yaklaşık 1.200 tane var.

Ancak Pluy, üst geçit ya da alt geçit inşa etmenin her zaman mümkün olmadığını söylüyor. Bu da demiryolu geçitlerinde doğru davranmayı daha da önemli hale getiriyor. Polis de giderek daha fazla kırmızı ışıklı noktada durumun böyle olup olmadığını izlemek için kameralar kullanıyor; şu anda Aşağı Avusturya’da 36 kurulum var.| ©DerVirgül

Yayınlama: 17.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.